Lifestyle

Τηλεόραση: 14 ελληνικές σειρές που αξίζει να δεις

Τηλεόραση: 14 ελληνικές σειρές που αξίζει να δεις
Τηλεόραση: Η μικρή οθόνη έχει μεγάλη ποικιλία σειρών και εκπομπών για να δει ο τηλεθεατής, ενώ εκπλήξεις αναμένονται στη νέα σεζόν.

Η νέα σεζόν έχει πλέον επίσημα ξεκινήσει στην τηλεόραση και αυτές είναι 14 από τις καλύτερες ελληνικές σειρές που έχει να προσφέρει. Η ελληνική μυθοπλασία δίνει τον καλύτερο της εαυτό διαμορφώνοντας νέες τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη καλλιτεχνική αξία.

Οι καλύτερες σειρές της νέας σεζόν

Παρακάτω έχει γίνει μία επιλογή για τις 14 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές της νέας σεζόν

“Ο δάσκαλος” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη – MEGA

Μετά από δύο ταινίες που προκάλεσαν πάταγο στους ελληνικούς κινηματογράφους, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει και γράφει μία σειρά για την μικρή οθόνη. Φυσικά δεν είναι απλά ο σεναριογράφος, αλλά την σκηνοθετεί, επιμελείται την μουσική και παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μαζί του θα έχει την Χάρις Αλεξίου στην πρώτη της προσπάθεια ως ηθοποιός στην τηλεόραση, την Μαρία Καβογιάννη, τον Αντίνοο Αλμπάνη, την Κλέλια Ανδριολάτου, τον Φάνη Μουρατίδη και πλειάδα άλλων ηθοποιών που έχουν παίξει σε προηγούμενες δημιουργίες του πολυμήχανου ηθοποιού.

Βέβαια η πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

“Η γη της Ελιάς” του Αντρέα Γεωργίου – MEGA

Μετά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη μία ακόμα μεταγραφή του MEGA ακούει στο όνομα του Αντρέα Γεωργίου. Η νέα σειρά που έχει την υπογραφή του κινείται σε πιο παραδοσιακό κλίμα, σε σχέση με τις “8 λέξεις” του ΣΚΑΪ. Η “Γη της Ελιάς” αποτελεί ένα καθημερινό ερωτικό δράμα, κοινώς μια μοντέρνα σαπουνόπερα με πολύ ωραίους νέους πρωταγωνιστές, ενώ στο καστ βρίσκεις δυνατά ονόματα που έχεις να δεις στην τηλεόραση πραγματικά πολλά χρόνια.

Άντζελα Γκερέκου, Μάρω Κοντού, Λυδία Κονιόρδου συναντούν τους Πασχάλη Τσαρούχα, Νίκο Γαλανό και Μάξιμο Μουμούρη μαζί με τους Τάσο Ιορδανίδη, Γιώργο Παρτσαλάκη και φυσικά τους νεαρούς πρωταγωνιστές της σειράς, Λίαμ Άιρλαντ και Αφροδίτη Λιάντου. 

Η σειρά έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου καθημερινά στο MEGA από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 21:00

“Άγριες Μέλισσες” – ΑΝΤ1

Μία σειρά που αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη και ξεχώρισε άμεσα από τις τηλεοπτικές σειρές ήταν οι Άγριες Μέλισσες. Για τρίτη σεζόν οι αδελφές Σταμίρη αντιμετωπίζουν όπως πάντα τα πάνδεινα, σε ένα ρετρό μικροαστικό τοπίο, αυτό του τηλεοπτικού Διαφανίου. Η Μαρία Κίτσου, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, η Δανάη Μιχαλάκη και Έλλη Τρίγκου αποχαιρέτησαν από το καστ ίσως τους πιο βασικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Γάλλο, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν το σατανικό τηλεοπτικό ζευγάρι των Σεβαστών, δηλαδή τον Λεωνίδα Κακούρη και την Κατερίνα Διδασκάλου. Στις νέες εισόδους έχουμε τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.Από τα τέλη Σεπτέμβρη καθημερινά στον ΑΝΤ1 στις 22:00

“Σασμός” στον Alpha

Το best seller του Σπύρου Πετρουλάκη, “Σασμός”, μεταφέρεται στη μικρή οθόνη σε σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου και σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου.

“Σασμός” είναι η συμφιλίωση. Το “φίλιωμα”. To “φτιάξιμο”. Το “σιάξιμο”. Το άτυπο εθιμοτυπικό τελετουργικό για να μη συνεχιστεί η αιματηρή αναμέτρηση, για το τέλος μιας βεντέτας. Ευδοκιμεί στην Κρήτη εκεί όπου οι βεντέτες αρχίζουν, εκεί όπου οι βεντέτες τελειώνουν. Στο επίκεντρο του “Σασμού” θα δούμε δύο οικογένειες σε σύγκρουση. Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες, σε χρόνο σημερινό και τόπο την Κρήτη. Η παλιά βεντέτα ξυπνά και φυσικά η συνέχεια είναι λίγο- πολύ γνωστή.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Δημήτρης Λάλος, Μαρία Τζομπανάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Αεράκης, Αλίνα Κωτσοβούλου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ευγενία Σαμαρά, Δημήτρης Ήμελλος και Μαρία Πρωτόπαππα, ενώ η σειρά κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

“Σε ξένα χέρια” στην ΕΡΤ1

Ο Γιάννης Μπέζος και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία συγκινητικά κωμική ιστορία, στην οποία πρωταγωνίστρια είναι η Βάσω Λασκαράκη. Ένα ατυχές συμβάν μπορεί να οδηγήσει σε μία χαρούμενη ιστορία που ξετυλίγεται απροβλημάτιστα σε μία ακόμα παραγωγή της ΕΡΤ, η οποία έμαθε τι σημαίνει καλή τηλεόραση την περασμένη σεζόν και τώρα διεκδικεί σοβαρά την προσοχή του κοινού.

Αλεξάνδρα Παντελάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν και Τάσος Γιαννόπουλος συμπληρώνουν το μεγάλο πρωταγωνιστικό καστ, στη σειρά που βασίζεται σε μία πρωτότυπη ιδέα του Γιώργου Κρητικού και σκηνοθετεί ο Στέφανος Μπλάτσος.

“Συμπέθεροι από τα Τίρανα” των Ρέππα – Παπαθανασίου στο MEGA

Οι “Συμπέθεροι από τα Τίρανα” είναι πιθανότατα το πιο ξεκαρδιστικό θεατρικό που έγραψαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Μετά την τεράστια επιτυχία στις θεατρικές αίθουσες, οι διάσημοι δημιουργοί επιστρέφουν στην τηλεόραση θυμίζοντας ότι είναι master της κωμωδίας.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Μαρία Λεκάκη, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Μιχάλης Ρέππας, η Σοφία Βογιατζάκη, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Μαρία Γεωργιάδου, η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Βασίλης Κούκουρας είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα δούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του έργου,

Μικροαστικά, ελληνικά κλισέ και μια σχεδόν κλασική ιστορία που παίρνει ξανά σάρκα και οστά σε ένα περίπου νεοπλουτίστικο περιβάλλον. Η Πένη και ο Λυκούργος (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Εκείνη έρχεται με το αγόρι της στην Ελλάδα, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ. Μετά το αρχικό σοκ, όμως έρχεται η μεγάλη έκπληξη! Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός, αλλά όλα αλλάζουν όταν αντιλαμβάνονται πως δεν είναι Άγγλος αλλά Αλβανός.

“Η Τούρτα της Μαμάς” των Ρήγα- Αποστόλου στην ΕΡΤ1

Η πιο μοντέρνα και ήσυχη επιτυχία της περασμένης σεζόν επιστρέφει και αποτελεί το αγαπημένο μου σήριαλ. Είναι σύγχρονη, είναι επίκαιρη, είναι σχολιαστική. Είναι και διδακτική. Η “Τούρτα της Μαμάς” είναι η πιο γενναία επιλογή της ΕΡΤ στον τομέα της μυθοπλασίας και πιθανότατα καμία δεν τη φθάνει σε ταχύτητα διαλόγων και αισθητική στην κωμωδία.

Η Καίτη Κωνσταντίνου και ο Κώστας Κόκλας συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στο πλευρό της απίστευτα ταλαντούχας Λυδίας Φωτοπούλου, που σολάρει εδώ και μήνες στον ρόλο της Μαριλούς. Για τους φανατικούς της σειράς βέβαια να αναφέρουμε πως στον β’ κύκλο ο Κυριάκος χωρίζει (επιτέλους) με τη Βέτα, στη σειρά εισβάλουν οι δικηγόροι τους, ενώ ο μικρότερος γιος της οικογένειας ετοιμάζεται να γίνει μπαμπάς. Τι σημασία (θα) έχουν όλα αυτά, αφού στο πλάνο θα υπάρχει πάντα η Μαριλού και οι σέξι περιπέτειές της;

“Κομάντα & Δράκοι” του Θοδωρή Παπαδουλάκη – MEGA

Η νέα σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη (Το Νησί, Η λέξη που δεν λες) μας ταξιδεύει και πάλι στη μαγευτική Κρήτη για μια ιδιαίτερη και νεανική κομεντί μυστηρίου. Πολλοί το χαρακτηρίζουν “ελληνικό Stranger Things”, αλλά εμένα αυτές οι ταμπέλες δεν μου αρέσουν. Η ουσία είναι πως ο Βασίλης Μπισμπίκης, μετά τον επικό κακό Βόσκαρη, έρχεται να υποδυθεί έναν πατέρα που συναντά την ιδιαίτερη Μαρίνα Καλογήρου, η οποία επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από μία δεκαετία περίπου.

Το παιχνίδι της σειράς παίζει κάπου στη μέση ανάμεσα σε ενήλικες και νεαρούς. Τα παιδιά πρωταγωνιστούν, οι μεγάλοι τα ακολουθούν και μάχονται μαζί σαν “Κομάντα” τους “Δράκους” που ξυπνούν σε μία καθημερινότητα που ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό, το φανταστικό και το μεταφυσικό.

“Σέρρες” του Γιώργου Καπουτζίδη στη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1

Στη συνδρομητική τηλεόραση και όχι στον κανονικό ΑΝΤ1 θα κάνει τουλάχιστον πρεμιέρα η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη. Οι “Σέρρες” αποτελούν το νέο, μάλλον κωμικό τηλεοπτικό εγχείρημα του διάσημου δημιουργού, που έχει φόντο τη γενέτειρά του.

Χωρίς να αποτελεί βιογραφική αποτύπωση της δικής του ζωής, ο Γιώργος Καπουτζίδης φαίνεται πως έχει γράψει μια ενδιαφέρουσα ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει σε μια επαρχιακή πόλη μέχρι που έρχεται η μέρα να αποκαλύψει στην οικογένειά του πως έλκεται από το ίδιο φύλο.

Πιστός στις κοινωνικές του ανησυχίες, ο διάσημος πρωταγωνιστής και δημιουργός επανέρχεται στη μικρή οθόνη -ή σε όποια οθόνη μπορέσουμε να το δούμε τελοσπάντων- με μία σειρά που θα έχει κωμικά στοιχεία, ωστόσο δεν μένει σε αυτά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αναμένεται να δούμε αρκετά πρόσωπα που εκείνος συνεργάζεται ήδη στο θέατρο, όπως ο Πάνος Νάτσης και η Μαριλού Κατσαφάδου, θα δούμε επίσης και τη Λένα Δροσάκη. Στα μεγάλα ονόματα της σειράς συγκαταλέγεται ο Γιώργος Γάλλος, στο πρώτο του βήμα μετά τις “Άγριες Μέλισσες” και η βετεράνος της tv, Ελένη Γερασιμίδου.

Στο β’ μισό της σεζόν, στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΑΝΤ1, και πιθανότατα (μελλοντικά) στην ελεύθερη τηλεόραση του σταθμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments