Οικονομία

ΔΕΔΔΗΕ: Αυτές είναι οι τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για το 49%

ΔΕΔΔΗΕ: Αυτές είναι οι τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για το 49%
ΔΕΔΔΗΕ: Συνολικά τέσσερις ήταν οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνολικά τέσσερις ήταν οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Ποιες οι τέσσερις προσφορές

Σύμφωνα με ανακοίνωση τις ΔΕΗ κατέθεσαν προσφορές οι εξής:

  • CVC Capital Partners Group
  • First Sentier Investors Group
  • KKR Group
  • Macquarie Group

Πλέον απομένει ο έλεγχος των τεχνικών φακέλων των υποβληθεισών προσφορών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ και εν συνεχεία το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Οι ταυτότητες των συμμετεχόντων

  • Η CVC Capital Partners είναι εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων, με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 117 δισ. δολαρίων και έδρα στο Λουξεμβούργο.
  • Η First Sentier είναι εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων 176 δισ. δολαρίων, με επενδύσεις σε δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
  • Η KKR (ΗΠΑ) διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 252 δισ., μέρος των οποίων είναι επενδεδυμένα σε υποδομές.
  • Η MACQUARIE Group (Αυστραλία) έχει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 420 δισ., μεταξύ άλλων σε ενεργειακά δίκτυα.

Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται επενδυτές διεθνούς εμβέλειας με δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, οι οποίοι από τον Απρίλιο έκαναν λεπτομερή νομικό και οικονομικό έλεγχο της υπό αποκρατικοποίηση εταιρείας.

Λίγα λόγια για τον ΔΕΔΔΗΕ

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) συστάθηκε με την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την οργάνωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής. Είναι κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε., ωστόσο είναι ανεξάρτητη λειτουργικά και διοικητικά, τηρώντας όλες τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ενσωματώνονται στο παραπάνω νομικό πλαίσιο.

Έργο της εταιρείας μας είναι η λειτουργία , η συντήρηση και η ανάπτυξη του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και η διασφάλιση της διαφανούς και αμερόληπτης πρόσβασης των καταναλωτών και γενικότερα όλων των χρηστών του δικτύου. Στοχεύουμε στην αξιόπιστη τροφοδοσία των Πελατών μας , στην ποιότητα της τάσης του ρεύματος και στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης.

Αποστολή και όραμά μας είναι η ανταπόκριση στις προσδοκίες των Πελατών μας και η συνεισφορά μας στην ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας, πάντοτε, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments