Πολιτική

Μηταράκης προσφυγικό: Όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές

Μηταράκης προσφυγικό: Όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές
Μηταράκης προσφυγικό: Σχετικά με το μεταναστευτικό μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Νότης Μηταράκης μίλησε σχετικά με το προσφυγικό δίνοντας σαφές μήνυμα από το βήμα της Βουλής. Ακόμη, σε προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός είχε αναφέρει πως σταματούν οι απευθείας αναθέσεις στα ΚΥΤ.

Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα πως όποιος αρνείται τη δημιουργία δομών στη χώρα υποδοχής μεταναστών, ουσιαστικά εμφανίζεται θετικός στο κύμα των ροών που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, έστειλε από τη Βουλή, ο Νότης Μηταράκης. mitarakis

“Η Κυβέρνηση προασπίζει την πατρίδα μας, είναι η Ασπίδα της Ελλάδας”

« Τελικά όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές. Απλώς ελπίζοντας…να πάνε αλλού, να μην μείνουν στα νησιά. Ξεχνάτε την εφαρμογή αυτής της πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ τη περίοδο 2015-2019», δήλωσε με νόημα κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου του.

Ο κ. Μηταράκης, επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να γίνει η χώρα μας- όπως την περίοδο 2015-19- να γίνει η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για παράνομες μεταναστευτικές ροές κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης.

«Ειπώθηκε από την αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, ότι η Κυβέρνηση στοχεύει στο να αποτελέσει ασπίδα της Ευρώπης. Απάντησα ξεκάθαρα: η Κυβέρνηση προασπίζει την πατρίδα μας, είναι η Ασπίδα της Ελλάδας. αλλά, όπως αποφασίστηκε την Τρίτη στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του 2015», είπε χαρακτηριστικά.

“Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει την διαφάνεια πράξη”

«Χωρίς να χρειάζεται στο μέλλον να προσφεύγει η Αναθέτουσα Αρχή σε έκτακτες διαδικασίες απευθείας αναθέσεων, όπως είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το άρθρο 96 του ν. 4368/2016, που καταργούμε τέλος του έτους» όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Μηταράκης συνεχάρη το προσωπικό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επειδή «έχει υλοποιήσει πολύ δύσκολες και επίπονες διαγωνιστικές διαδικασίες με απόλυτη επιτυχία». Επισήμανε εξάλλου ότι στην παρούσα συμφωνία – πλαίσιο υπήρξε συμμετοχή είτε άμεσα, με ενώσεις εταιρειών, είτε έμμεσα μέσω δηλωθέντων υπεργολάβων, πάνω από 20 εταιρειών και η Αναθέτουσα Αρχή κέρδισε σε όλες τις προσφυγές που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες εναντίον του κύρους και των όρων της διακήρυξης και στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει την διαφάνεια πράξη στην διαχείριση των εθνικών και των συγχρηματοδοτούμενων πόρων. Καταργώντας τις διατάξεις για κατά παρέκκλιση αναθέσεις, προχωρώντας σε διαγωνισμούς πλαίσιο – την βέλτιστη Ευρωπαϊκή πρακτική – με διεθνείς ανοικτές διαδικασίες. Λαμβάνοντας συγχαρητήρια από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments