Διεθνή

Φρέντι Μέρκιουρι: Απίστευτο βίντεο των Queen για τον σπουδαίο τραγουδιστή

Φρέντι Μέρκιουρι: Απίστευτο βίντεο των Queen για τον σπουδαίο τραγουδιστή
Φρέντι Μέρκιουρι: Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον χαμό του μεγάλου τραγουδιστή καθώς και 50 έτη από την δημιουργία των Queen.

Οι Queen δημιούργησαν ένα βίντεο προς τιμήν του πρώην τραγουδιστή τους, του σπουδαίου Φρέντι Μέρκιουρι.

Γεννημένος στη Ζανζιβάρη (σαν σήμερα) στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946, ο Freddie Mercury θα ήταν σήμερα 75 ετών. Ο τραγουδιστής των Queen πέθανε πολύ νέος αφού έχασε τη μάχη με το AIDS πριν από 30 χρόνια. Ωστόσο, η κληρονομιά του ως rock legend ζει και θα ζει καθώς οι θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον βασιλιά τους μέχρι σήμερα.

Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του και το έργο του, τα επίσημα κανάλια Queen και Freddie Mercury στο YouTube μοιράστηκαν ένα απίστευτο βίντεο-αφιέρωμα του… αστεροειδή που λεγόταν Φρέντι Μέρκιουρι.

Το βίντεο ξεκινά με μια από τις πιο κλασικές συνεντεύξεις του Φρέντι, στην οποία μιλά για τον εαυτό του, την αγάπη αλλά και τη μουσική. «Ίσως είμαι μία τραγική φιγούρα, δεν ξέρω γιατί. Αλλά υπάρχει ένα στοιχείο χιούμορ στο τέλος, ξέρετε. Σε αυτό βασίζονται ουσιαστικά και τα τραγούδια μου», ανέφερε ο Φρέντι και συνέχισε: «Μου αρέσει να είμαι χαρούμενος και ποιος ο καλύτερος τρόπος από το να το κάνω αυτό στη σκηνή μπροστά σε 300.000 άτομα;».

To βίντεο συνοδεύεται από εικόνες και στιγμές του Φρέντι Μέρκιουρι πάνω στη σκηνή, ενώ έχοντας πάντα ο ίδιος την τελευταία λέξη παραδέχεται πως… «Θα κυκλοφορώ πάντα σαν ένας παπαγάλος από την Περσία (Persian popinjay) και κανείς δεν θα με σταματήσει, γλυκιά μου!»

Σημειώνεται πως το 2021 σηματοδοτεί όχι μόνο τα 75α γενέθλια του Φρέντι και τα 30 χρόνια από τον θάνατό του, αλλά και την 50η επέτειο των Queen.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι και οι Queen

Οι Queen είναι βρετανικό συγκρότημα της ροκ, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1971, με αρχικά μέλη τους Φρέντι Μέρκιουρι (φωνητικά, πλήκτρα), Μπράιαν Μέι (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Ρότζερ Τέιλορ (ντραμς, φωνητικά) και Τζον Ντίκον (μπάσο). Φρέντι Μέρκιουρι

Τα πρώτα τραγούδια των Queen ήταν εμπνευσμένα κυρίως από την glam rock, το heavy metal και την progressive rock, με τον καιρό όμως το συγκρότημα πρόσθεσε στη μουσική του διάφορα και καινοτόμα στοιχεία, διερευνώντας την vaudeville, την ηλεκτρονική μουσική και την φανκ. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, οι Queen άφησαν πίσω τους την progressive μουσική, δημιουργώντας κομμάτια πιο συμβατικά, με σκοπό να παιχτούν περισσότερο στο ραδιόφωνο, δίνοντας τους μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.

Καθ’ όλη την δεκαετία του ’70, οι Queen δεν χρησιμοποίησαν καθόλου συνθεσάιζερ στα άλμπουμ τους, με το μουσικό τους στιλ όμως να εξελίσσεται. Εν τέλει άρχισαν να χρησιμοποιούν συνθεσάιζερ στην δεκαετία του ’80, κάτι που αντικατοπτρίζει την πειραματική τους προσέγγιση στη μουσική. Οι Queen έγιναν πολύ γνωστοί για την λυρικότητα και καλλιτεχνική ολοκλήρωση των τραγουδιών τους, για την δυναμικότητα και την εκπληκτική φωνή του Freddie Mercury, καθώς και για την μαζικότητα των εμφανίσεων τους, αν και ακριβώς αυτή η λαϊκότητα των ζωντανών παραστάσεων τους, καθώς και η ομοφυλική τάση του βασικού τραγουδιστή τους και η τολμηρή ενδυμασία του σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσε αντιδράσεις και μια κριτική στάση από τους συντηρητικούς κύκλους της μουσικής βιομηχανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments