Διεθνή

Ιρλανδία: Δελφίνια έσωσαν κολυμβητή που ήταν αγνοούμενος για 14 ώρες

Ιρλανδία: Δελφίνια έσωσαν κολυμβητή που ήταν αγνοούμενος για 14 ώρες
Ο 24χρονος κολυμβητής νόμιζε αρχικά ότι ήταν καρχαρίες.

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε περιγράφει ένας κολυμβητής που ήταν αγνοούμενος επί περίπου 14 ώρες και σώθηκε όταν δελφίνια τράβηξαν την προσοχή ενός κοντινού σκάφους.

Ο 24χρονος κολυμβητής, εξουθενωμένος κι έχοντας διανύσει αρκετά μίλια κολυμπώντας, τρομοκρατήθηκε όταν είδε πτερύγια καρχαριών να εμφανίζονται στην επιφάνεια της θάλασσας.

«Καθώς κολυμπούσα, είδα μαύρα πτερύγια στη θάλασσα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν γιατί δεν έψαξα πρώτα αν η Βόρεια Ιρλανδία έχει καρχαρίες», είπε χαρακτηριστικά στη Sun, για να συνεχίσει: «Εάν είναι όντως καρχαρίες, είτε την έχω πατήσει είτε δεν είναι πεινασμένοι».

Εθελοντές του RNLI τον εντόπισαν εξαντλημένο ανάμεσα στα δελφίνια στη θάλασσα κοντά στο Καστλγκρέγκορι. Η εξαφάνιση του 24χρονου, ο οποίος είχε πάει για κολύμπι στα ανοιχτά των ακτών της Ιρλανδίας, αναφέρθηκε όταν βρέθηκαν τα ρούχα του στην παραλία.

Οι διασώστες ανέφεραν ότι βρισκόταν μόλις μισή ώρα πριν τον θάνατο καθώς η θερμοκρασία του σώματός του είχε πέσει επικίνδυνα μετά το κολύμπι στα παγωμένα νερά.

Το πλήρωμα ενός σκάφους αντιλήφθηκε το κοπάδι των δελφινιών και ένα κεφάλι πάνω από τα νερά σε απόσταση περίπου δυόμισι μιλίων από την παραλία του Καστλγκρέγκορι. Ο κολυμβητής είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε άμεσα στο σκάφος και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Ιρλανδία, γνωστή επίσης και ως Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι το όνομα του κράτους που καλύπτει κατά προσέγγιση τα 5/6 της νήσου της Ιρλανδίας.

Το επίσημο όνομα του κράτους είναι Ιρλανδία και το χρησιμοποιούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολίτες της Ιρλανδίας όταν αναφέρονται στη χώρα τους. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτει ανεπτυγμένη οικονομία και πληθυσμό 4.921.500 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2019. Το υπόλοιπο 1/6 της νήσου είναι γνωστό ως Βόρεια Ιρλανδία και αποτελεί τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι το όνομα του Κράτους είναι «Έιρε ή στην αγγλική γλώσσα, Ιρλανδία». Ωστόσο, το κράτος αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Ιρλανδίας», προκειμένου να διακρίνεται από το νησί Ιρλανδία. Το όνομα Δημοκρατία της Ιρλανδίας άρχισε να χρησιμοποιείται μετά το Νομοθετικό Διάταγμα που το καθόριζε ως επίσημη περιγραφή του κράτους κατά το 1949 (σκοπός του διατάγματος ήταν περισσότερο η διακήρυξη του κράτους ως δημοκρατία και όχι ως συνταγματικής μοναρχίας). Είναι επίσης το αποδεκτό νόμιμο όνομα του κράτους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, παρόλο που το Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι ο έγκυρος όρος για την περιγραφή του κράτους, το όνομα Ιρλανδία χρησιμοποιείται σε συμφωνίες, στην κυβέρνηση και τα κρατικά έγγραφα και στους διεθνείς οργανισμούς.

Το κράτος είναι επίσης γνωστό, ιδίως στους αγγλόφωνους, με πολλά άλλα ονόματα, όπως «Éire» (Έιρε), Το Ελεύθερο Κράτος και Οι Είκοσι Έξι Κομητείες. Η χρήση του όρου «Έιρε» στα αγγλικά εντός της Ιρλανδίας έχει γίνει όλο και σπανιότερη, κατά μείζονα λόγο εξ αιτίας ιστορικών εννοιολογικών αποχρώσεων. Το κράτος είχε κατά το παρελθόν και άλλες επίσημες ονομασίες. Το επαναστατικό κράτος που ιδρύθηκε από τους εθνικιστές το 1919 ήταν γνωστό ως η «Ιρλανδική Δημοκρατία». Όταν τελικά το κράτος απέκτησε την ανεξαρτησία του ντε γιούρε το 1922, έγινε γνωστό ως το «Ιρλανδικό Ελεύθερο Κράτος» (ιρλανδικά Saorstát Éireann, αγγλικά Irish Free State), ονομασία που διατηρήθηκε ως το 1937. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments