Οικονομία

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας 2021: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας 2021: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας 2021: Μια σειρά από δικαιολογητικά απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ προκειμένου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού να μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους.

Μια σειρά από δικαιολογητικά απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ προκειμένου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού να μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους.

Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά

  • 1. Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (Έντυπο Ε6) υπογεγραμμένη από τον άνεργο ή Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (Έντυπο Ε7)
  • 2.Έμμεση ασφαλιστική ικανότητα προστατευομένων μελών της οικογενείας, εφόσον υπάρχουν
  • 3.Στοιχεία μισθωτής εργασίας (ημέρες ασφάλισης) και μη μισθωτής απασχόλησης (επιχειρηματική δραστηριότητα)
  • 4.Αριθμός Καταθετικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι πρώτος δικαιούχος

Τα τρία πρώτα δικαιολογητικά αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τις Υπηρεσίες και μόνο όταν δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους συνυποβάλλονται από τους ασφαλισμένους. Ο αριθμός Καταθετικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) προσκομίζεται μόνο αν δεν έχει δηλωθεί στο παρελθόν ή αν έχει αλλάξει. ΟΑΕΔ

Πότε γίνεται έκδοση της απόφασης

Έκδοση απόφασης

Κατόπιν της επεξεργασίας της αίτησης εκδίδεται απόφαση από την Υπηρεσία είτε εγκριτική είτε απορριπτική, την οποία ο ασφαλισμένος παραλαμβάνει από την Υπηρεσία στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται (όπου την υπέβαλε αρχικά ή την μετέφερε), ενώ η απόφαση εμφανίζεται και στις e-services ΟΑΕΔ.

Στην εγκριτική απόφαση καταγράφονται:

  • νέα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία ο άνεργος έχει την υποχρέωση να δηλώνει την παρουσία του στον ΟΑΕΔ
  • η διάρκεια της επιδότησης
  • το ύψος της επιδότησης

ΟΑΕΔ

Ποιες οι προϋποθέσεις αρχικής επιδότησης για τους εποχικούς ανέργους

Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ δικαιούνται και οι εποχικοί άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού. Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε ασφαλισμένους, ικανούς και διαθέσιμους για εργασία, με εξαρτημένη σχέση εργασίας που είτε έληξε είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέβαλαν εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Στους ασφαλισμένους που χαρακτηρίζονται ως «εποχικοί» η τακτική επιδότηση χορηγείται με διαφορετικούς όρους απ’ ό,τι στους κοινούς ανέργους, είτε υποχρεωτικά είτε κατόπιν της επιλογής τους, ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που πραγματοποίησαν σε συγκεκριμένα (κρίσιμα) χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης. Η χρονική διάρκεια της επιδότησής τους είναι 80 ημέρες, χωρίς να τίθεται κανένας περιορισμός ως προς τα ημερήσια επιδόματα που έλαβαν κατά την προηγούμενη από την έναρξη της επιδότησης τετραετία στην περίπτωση αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments