Αθλητισμός

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινώνησαν με τον Μαντί Καμαρά μετά το πραξικόπημα στην Γουινέα

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινώνησαν με τον Μαντί Καμαρά μετά το πραξικόπημα στην Γουινέα
Μαντί Καμαρά: Ο παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται αποκλεισμένος στην Γουινέα, λόγω του πραξικοπήματος που έγινε στην χώρα.

Ο Μαντί Καμαρά βρίσκεται αποκλεισμένος μαζί με άλλους παίκτες στην Γουινέα, όπου είχε μεταβεί για τον αγώνα μεταξύ της Γουινέας και του Μαρόκου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, Την Κυριακή όμως συνέβη στρατιωτικό πραξικόπημα στην χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήρθαν σε επικοινωνία με τον παίκτη προκειμένου να μάθουν περαιτέρω εξελίξεις. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τρεις εκπροσώπους στην εθνική ομάδα της Γουινέας, τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά και τον Μαμαντού Κανέ, και το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στην ομάδα, το βράδυ της Κυριακής, όταν έγινε γνωστή η είδηση πως οι παίκτες είναι ουσιαστικά αποκλεισμένοι στην ίδια την πατρίδα τους.

Εγκλωβισμένοι ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων

Όπως ήταν εύλογο, αναβλήθηκε ο αγώνας μεταξύ της Γουινέας και του Μαρόκου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Σεπτεμβρίου στο Κονακρί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Αφρικής, λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στη Γουινέα την Κυριακή.

Η κατάσταση στην αφρικανική χώρα παραμένει συγκεχυμένη. Οι πληροφορίες που συρρέουν από την χώρα είναι πλήρως αντιφατικές, με τους πραξικοπηματίες να υποστηρίζουν ότι καθαίρεσαν τον πρόεδρο Άλφα Κόντε και την κυβέρνηση, κατάργησαν το σύνταγμα και έκλεισαν τα σύνορα, ενώ το Υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε πως απώθησε την επίθεση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων εναντίον του προεδρικού μεγάρου.

Στην εθνική ομάδα της Γουινέας, πέραν των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, βρίσκεται και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αχμάντ Μέντες Μορέιρα. Παραμένει άγνωστο αν και πότε θα επιτραπεί στους παίκτες να αναχωρήσουν από τη χώρα ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Το Μαρόκο κατάφερε να απεγκλωβίσει από την Γουϊνέα την εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου, η οποία εγκλωβίστηκε στη χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Μαρόκου, έστειλε ένα ειδικό ναυλωμένο αεροπλάνο στη Γουϊνέα, παίρνοντας από εκεί την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η διεθνής κοινότητα για το πραξικόπημα

Αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων της Γουινέας δήλωσαν ότι έχουν συλλάβει τον πρόεδρο Αλφα Κοντέ, έχουν αναλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας Κονακρί και ότι διέλυσαν του πολιτειακούς θεσμούς με πραξικόπημα, που καταδικάσθηκε από τη διεθνή κοινότητα, αλλά είναι πιθανόν να σημάνει την αποχώρηση ενός βετεράνου της αφρικανικής πολιτικής.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε με δριμύτητα την κατάληψη της εξουσίας στη Γουινέα «με την ισχύ των όπλων» και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του προέδρου Αλφα Κοντέ, 83 ετών. Η Γαλλία «καταδίκασε την απόπειρα κατάληψης της εξουσίας δια της βίας» στη Γουινέα και ζήτησε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του προέδρου Κοντέ», με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments