Ελλάδα

Μιχάλης Αρβανίτης: Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Μιχάλης Αρβανίτης: Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής
Μιχάλης Αρβανίτης: Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης πρόκειται να αποφυλακιστεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε συλληφθεί το Καλοκαίρι του 2021 για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ. Οι δικαστές κατά πλειοψηφία, απέρριψαν τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο εκτίουν τις ποινές που, πρωτοδίκως, τους επιβλήθηκαν με τη ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τι ποινές έχουν επιβληθεί στα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής

Στον Παναγιώτη Ηλιούπολο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών ενώ στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγνώνευση) με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλε

Τέλος η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.

Λίγα λόγια για τον πρώην βουλευτή

Ο Μιχαήλ Αρβανίτης – Αβράμης είναι Έλληνας πολιτικός. Είναι πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκλεγμένος με την Χρυσή Αυγή. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας [1]. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για τρίτη φορά. Ο Αρβανίτης-Αβράμης δεν μπόρεσε να εκλεγεί Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής γιατί έλαβε μόνο 37 θετικές ψήφους αδυνατώντας να εξασφαλίσει τις ψήφους της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών. Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα ωστόσο η Χρυσή Αυγή δεν κέρδισε καμία έδρα στην περιοχή. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Αχαΐα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments