Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα με τρίτη δόση για ανοσοκατασταλμένους

Πανδημία ενημέρωση: Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα με τρίτη δόση για ανοσοκατασταλμένους
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα διενεργείται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την επιτροπή των Εμβολιασμών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η ενημέρωση για την πανδημία. Υπενθυμίζεται πως για σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.729 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 383 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Η ενημέρωση γίνεται από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Πανδημία ενημέρωση: Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ανοσοκατασταλμένων θα ανοίξει στις 14 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα η Μαρία Θεοδωρίδου πρόσθεσε πως στην 3η δόση του εμβολίου θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 60 ετών και εκείνοι που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 11.525.000 εμβολιασμοί, ενώ 8.424 πολίτες έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Πανδημία ενημέρωση

Πανδημία ενημέρωση: Τι λέει η Μαρία Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών και εγκύων

«Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης, σημαντικός λόγος είναι η μείωση της διασποράς. Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανότητας να δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις, καθώς ο ιός δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος», είπε αρχικά η κα Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά. ;Oπως είπε είναι η δική τους προστασία σωματική και ψυχολογική, η θωράκιση των σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Καθοριστικό ρόλο για τον εμβολιασμό των ανηλίκων έχουν οι γονείς, οι οικογενειακοί γιατροί αλλά και οι ίδιοι οι έφηβοι.

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει». Η τελευταία μελέτη συστήνει εμφατικά τον εμβολιασμό των εγκύων μετά και την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και αναφέρεται στις πρώτες 20 εβδομάδες. Όπως αναφέρεται ο εμβολιασμός είναι ασφαλής από τα πρώτα στάδια της κύησης.

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments