Ελλάδα

Πάτρα: «Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

Πάτρα: «Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»
Πάτρα: Τι λέει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για αρνητές της πανδημίας που μηχανεύονται κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου, είτε να πλαστογραφήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε ακόμα και να αρνηθούν ιατρικές πράξεις. Και ενώ τα περιστατικά πληθαίνουν, στην Πάτρα, η πρόεδρος του Ιατρικού καταγγέλλει πως αρνητές φέρνουν αντιρρήσεις ακόμη και σε μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους.

Πάτρα: «Ζητούν να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, «τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» με την ίδια να ξεσπά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η κυρία Μαστοράκου πίσω από αυτές τις πρακτικές και τα αιτήματα κρύβονται ομάδες οι οποίες δρουν πανελλαδικά και οργανωμένα. «Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες ‘αντιεμβολιαστών’ ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση».

Η ίδια συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία επιστημονική βάση και με την ίδια ένταση σημειώνει πως «είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Πάτρα

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει

Για τα περιστατικά των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση ή άλλες πράξεις αποτελούν ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments