Οικονομία

Δήμος Αθηναίων: Ψηφιακά και έως 100 δόσεις η ρύθμιση οφειλών

Δήμος Αθηναίων: Ψηφιακά και έως 100 δόσεις η ρύθμιση οφειλών
Δήμος Αθηναίων: Τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ψηφιακά έχουν πλέον οι οφειλέτες, καθώς ο Δήμος Αθηναίων έδωσε τη δυνατότητα να τακτοποιούνται με λίγα μόνο "κλικ" και έως 100 δόσεις.

Τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ψηφιακά έχουν πλέον οι οφειλέτες, καθώς ο Δήμος Αθηναίων έδωσε τη δυνατότητα να τακτοποιούνται με λίγα μόνο “κλικ” και έως 100 δόσεις.

Ποια η διαδικασία

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου στη διεύθυνση: https://eservices.cityofathens.gr και να επιλέγουν την ψηφιακή υπηρεσία:

  • Αίτηση για ρύθμιση οφειλών (Ν.Ν.4764/2020).Στη συνέχεια με τους κωδικούς τους στο Taxisnet, πρέπει να ανεβάσουν τα απαραίτητα -κατά περίπτωση- δικαιολογητικά με βάση τις υποδείξεις της πλατφόρμας.

Ακολούθως, οι υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, θα διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση και θα ενημερώνουν τον αιτούντα αναλυτικά, για το συνολικό ποσό της οφειλής (τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις), καθώς και για τον μέγιστο αριθμό δόσεων με τις οποίες μπορεί να ρυθμιστεί η οφειλή.

Πως μπορούν να διαμορφωθούν οι ρυθμίσεις

Εάν εξοφληθούν εφάπαξ, απαλλαγή κατά ποσοστό 100%. Από σε 2 έως 24 δόσεις, η απαλλαγή είναι 80%. Εάν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, η απαλλαγή είναι 70%. Σε 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή 60% και σε 73 έως 100 δόσεις, η απαλλαγή είναι 50%. Στην έκτακτη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Όσοι υπαχθούν στην ρύθμιση θα μπορούν να λαμβάνουν αποδεικτικό ενημερότητας και βεβαίωση οφειλής σε περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών. Για να συμβεί αυτό, ο οφειλέτης θα πρέπει να έχει καταβάλει το 5% της ρυθμιζόμενης οφειλής του για οφειλή μέχρι 5.000 ευρώ, το 10% για οφειλή από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ και το 20% για 10.000,01 και άνω. Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 20 ευρώ για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για οφειλέτες επιχειρήσεις κάθε είδους.

Δήμος Αθηναίων: Ανακοινώθηκαν οριστικά αποτελέσματα για 520 προσλήψεις

Τα αποτελέσματα για 520 προσλήψεις ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Έτσι δημοσιεύθηκε ο οριστικός Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας καθώς και ο οριστικός Πίνακας Απορριπτέων για την πρόσληψη 520 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του Δήμου Αθηναίων. Τα αποτελέσματα αφορούν την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Αθηναίων ενώ κατά την πρόσληψή τους οι επιτυχόντες οφείλουν τα προσκομίσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών μετά την πρόσληψή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments