Ελλάδα

Διάψευση ΑΧΕΠΑ: Δεν νοσηλεύονται εργαζόμενοι με κορωνοϊό

Διάψευση ΑΧΕΠΑ: Δεν νοσηλεύονται εργαζόμενοι με κορωνοϊό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Διάψευση ΑΧΕΠΑ: Το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με δελτίο τύπου διαψεύδει τα δημοσιεύματα για νοσηλεία εργαζομένων με κορωνοϊό.

Διάψευση έκανε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη σχετικά με εργαζόμενους που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους. Από αυτά, το ένα αφορούσε σε γιατρό και τα υπόλοιπα έξι σε νοσηλεύτριες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ThessToday.gr, οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test. Όταν βγήκαν όλα θετικά κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση τονίζει ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία δεν εμφανίζονται υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο ή με νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα.

Όσον αφορά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου διαψεύδονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Σαρηγιάννης: Πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Σεπτεμβρίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για μια πτωτική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα και όπως τόνισε, αυτό είναι θετικό.

Ωστόσο, όπως εκτιμά, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεπεράσουμε τα 5.000 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα. «Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο κος Σαρηγιάννης.

Από την άλλη, ο κος Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δ: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε. Τέλος, όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι, ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο