Ελλάδα

Meteo: Έρχεται έντονη κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Meteo: Έρχεται έντονη κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Meteo: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε σήμερα το πρωί η ΕΜΥ. Δείτε ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με το νέο κύμα κακοκαιρίας να αναμένεται να πλήξει και την Εύβοια, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της. Δείτε τι αναφέρει και το Meteo.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να αποκτήσουν τοπικά έντονο χαρακτήρα.

Ειδικότερα, για σήμερα Τετάρτη (08-09-2021) προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι έντονες.

Αύριο Πέμπτη (09-09-21) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στον ακόλουθο χάρτη, που βασίζεται στις προγνώσεις μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα. Meteo

Πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών ψηφιακά μέσω του gov.gr

Ολόκληρη η διαδικασία ψηφιακά – Δεν θα απαιτείται η επίσκεψη στην ΕΜΥ

Στην ψηφιοποίηση της έκδοσης πιστοποιητικών καιρικών συνθηκών μέσω της του gov.gr προχωρούν τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας.

Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία ενώπιον της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς ο πολίτης δεν απαιτείται πλέον να επισκεφτεί την ΕΜΥ, αλλά μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του ηλεκτρονικά, μέσω της υπηρεσίας «Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών» που βρίσκεται στην κατηγορία «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Φυσικές Καταστροφές». Meteo

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών συνιστούν αποδεικτικά έγγραφα για μια σειρά από διαδικασίες, κυρίως αναφορικά με την πιστοποίηση ότι οι ασφαλιζόμενες ζημίες οφείλονται σε καιρικό φαινόμενο.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσής τους έρχεται να προστεθεί στις υπηρεσίες που λειτουργούν με τη χρήση ψηφιακών θυρίδων τόσο για τον πολίτη, όσο και για την υπηρεσία. Οι θυρίδες των κρατικών φορέων συνιστούν έναν νέο, σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με τη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για «ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια» στα οποία οι υπηρεσίες θα δέχονται έγγραφα και αιτήσεις που αποστέλλουν οι πολίτες μέσω του gov.gr. Meteo

Έτσι, αφού ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιηθεί με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και εισέλθει στην υπηρεσία, θα συμπληρώνει την περιοχή και την ώρα που συνέβη το φυσικό φαινόμενο που επιθυμεί να βεβαιώσει και θα υποβάλει την αίτηση, η οποία αυτόματα θα καταχωρείται στη θυρίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο gov.gr.

Μετά την επεξεργασία της αίτησης, ο πολίτης θα ενημερώνεται για το κόστος του πιστοποιητικού από την ΕΜΥ και το πληρώνει μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου και θα ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και SMS για την έκδοσή του, ώστε να το παραλάβει από τη θυρίδα του στο gov.gr.

Το έργο υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments