Ελλάδα

Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ: Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής

Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ: Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής
Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ: Ο ανεμβολίαστος διοικητής του νοσοκομείου παραιτήθηκε, ενώ η παραίτηση του έγινε δεκτή από τους αρμόδιους φορείς.

Βάσει του νέου νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ο ανεμβολίαστος διοικητής στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του.  Ο διοικητής είχε ενημερώσει την ηγεσία πριν από 10 ημέρες ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί και του ζητήθηκε η παραίτηση, την οποία υπέβαλε και έχει αποχωρήσει από τη θέση του.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση. Ανέφερε, δε, πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή, καθώς είναι ανεμβολίαστος.

Σε ποια νοσοκομεία υπάρχουν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

«Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Στην συνέχεια, ο κ. Γιαννάκος ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Σκέψεις επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο  προσανατολίζεται στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ και μέχρι το τέλος του μήνα θα «κλειδώσουν» οι οριστικές αποφάσεις.

Αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσους είναι άνω των 60 ετών με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο με διασωλήνωση από ότι ένας εμβολιασμένος. Υπάρχει πάντα και οι σκέψη για στενευμένους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε ένστολους και όσους εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής με αυξημένες συναλλαγές με το κοινό.

Εφόσον γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους 60 και πάνω ή και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, για όσους δεν εμβολιαστούν θα υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς δε θα έχει νόημα διαφορετικά να μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το θέμα είναι μέχρι στιγμής αν αυτές οι κυρώσεις θα είναι οικονομικές ή αν θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments