Τεχνολογία

Twitter Communities: Δημιουργεί ομάδες χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα

Twitter Communities: Δημιουργεί ομάδες χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα
Twitter Communities: Η πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που δημιουργεί ομάδες χρηστών.

Το Twitter Communities παρουσιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για όσους έχουν κοινά ενδιαφέροντα και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή. Ακόμη, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεργαστεί με δύο μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, το Reuters και το Associated Press (ΑΡ).

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία Twitter Communities δημιουργεί ομάδες χρηστών για κοινά ζητήματα ενδιαφέροντος. Οι χρήστες του Twitter μπορούν είτε να ενταχθούν σε υπάρχουσες Communities, είτε να δημιουργήσουν τις δικές τους, μέσα από μία διαδικασία που υπάρχει στο site του Twitter. H αίτηση για τη δημιουργία μίας νέας κοινότητας στο Twitter από τον χρήστη γίνεται με ένα κλικ εδώ. επικοινωνία

Πλήρης υποστήριξη για τους χρήστες iOS

Στο iOS υπάρχει πλήρης υποστήριξη για τα Twitter Communities, ενώ οι Android χρήστες το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να διαβάζουν τα tweets που διακινούνται μέσα σε ένα Community. Η πλήρης υποστήριξη για το Android θα ακολουθήσει πολύ σύντομα, σύμφωνα με το Twitter.

Στην περίπτωση του iOS τα Twitter Communities έχουν το δικό τους tab στην εφαρμογή από όπου μπορεί κανείς να συνομιλήσει με όσους μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα. Η δυνατότητα αυτή εννοείται ότι είναι διαθέσιμη στην ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής για το iOS.

Ο στόχος της συνεργασίας Reuters – Associated Press με το Twitter

Στόχος του Twitter είναι να έχει γρήγορα -με τη συμβολή των πρακτορείων- ακριβή και αξιόπιστη πληροφόρηση ιδίως πάνω σε «γεγονότα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση». Αντί να περιμένει κάτι ψευδές να γίνεται «viral», δηλαδή να μεταδίδεται σαν ιός στην πλατφόρμα του μεταξύ των χρηστών, το Twitter ελπίζει ότι θα μπορεί να προλαμβάνει μία τέτοια εξέλιξη.

Μέχρι τώρα το Twitter διαθέτει μία ειδική ομάδα που αναλαμβάνει, όταν ξεσπούν «κόντρες» μεταξύ των χρηστών πάνω σε αμφιλεγόμενα ζητήματα, να βρει και να προωθήσει περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές, έτσι ώστε να αποτελέσει αντίβαρο στη δυνητική παραπληροφόρηση από μερικούς χρήστες. Τα δύο πρακτορεία ειδήσεων, σύμφωνα με το BBC και το Reuters , θα βοηθήσουν πιο συστηματικά και άμεσα αυτήν τη διαδικασία, σε πρώτη φάση μόνο στην αγγλική γλώσσα, «αυξάνοντας την ικανότητά του να προσθέτει αξιόπιστο περιεχόμενο στις συζητήσεις που συμβαίνουν στο Twitter», ιδίως όταν η εσωτερική ομάδα του Twitter «δεν έχει τη συγκεκριμένη εξειδίκευση ή πρόσβαση σε επαρκή όγκο αξιόπιστων ειδήσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments