Πολιτική

Γεννηματά: Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακρίβειας

Γεννηματά: Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακρίβειας
Γεννηματά: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε με εκπροσώπους οργανώσεων Καταναλωτών, σχετικά με την ακρίβεια.

Η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους οργανώσεων Καταναλωτών, με αντικείμενο την επιβάρυνση που υφίστανται τα νοικοκυριά, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στην ενέργεια μίλησε για τις προτάσεις που έχει διατυπώσει το Κίνημα Αλλαγής. Ως προς τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, αξίζει να σημειωθεί πως έχουν δηλώσει υποψηφιότητα, τόσο ο κ. Ανδρουλάκης, όσο και ο κ. Λοβέρδος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την τηλεδιάσκεψη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «σφυρίζει αδιάφορα» μπροστά στα έντονα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά και πώς χρησιμοποιεί ως άλλοθι τα διεθνή προβλήματα, επιλέγοντας το ρόλο του άβουλου παρατηρητή.

Οι άξονες για την ακρίβεια

«Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακρίβειας», τόνισε προσδιορίζοντας ως άξονες:

  •  Την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
  • Την επιβολή της διαφάνειας και της ενημέρωσης των καταναλωτών, για τη διαμόρφωση των τιμολογίων της ενέργειας.
  • Την ενεργειακή δημοκρατία στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, αντί της σημερινής εύνοιας της Κυβέρνησης στις μεγάλες επιχειρήσεις. Έτσι ώστε να περιορισθεί ο ρόλος των ορυκτών καυσίμων.
  • Την στήριξη του Καταναλωτικού Κινήματος και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) ώστε να εκφράζεται η θέση των κοινωνικών εταίρων».

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για άμεση ανακούφιση των καταναλωτών μεταξύ των οποίων πρέπει:

  • Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Δεν μπορεί το κράτος να αυξάνει τις εισπράξεις του, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες.
  • Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς (αντί των 13 ευρώ μηνιαίως της κυβέρνησης) και να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν: Από την ΕΚΠΟΙΖΩ η πρόεδρος Ελένη Αλευρίτου και η Αντιπρόεδρος Παναγιώτα Καλαποθαράκου, από την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας ο πρόεδρος Απόστολος Ραυτόπουλος και η διευθύντρια της Δομής Αναστασία Χατζηπαύλου, από το ΙΝΚΑ ο πρόεδρος Γιώργος Λεχουρίτης, από το ΚΕΠΚΑ ο πρόεδρος Νίκος Τσεμπερλίδης και η Γενική Γραμματέας Ευαγγελία Κεκελέκη. Μετείχαν επίσης οι αρμόδιοι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης και Γιώργος Αρβανιτίδης και οι Γραμματείς των Τομέων Ανάπτυξης Απόστολος Πόντας, Μικρομεσαίων Στέφανος Κομνηνός και Ενέργειας Χάρης Δούκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments