Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Μεμονωμένα περιστατικά οι υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά

Θάνος Πλεύρης: Μεμονωμένα περιστατικά οι υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά
Θάνος Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα πλαστά πιστοποιητικά λέγοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά, στο οποίο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας είχε πει πως πρόκειται να καταθέσει τροπολογία προκειμένου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να επιστρέφουν στις εργασίες τους μετά την πρώτη δόση εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο Θάνος Πλεύρης στη Θεσσαλονίκη για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό σχολίασε: «Μέχρι στιγμής από την έρευνα που έχουμε κάνει αναφερόμαστε σε μεμονωμένα περιστατικά με το πιο σοβαρό να έχει να κάνει στην Καρδίτσα, όπου εκεί πραγματικά είχαν επαφές και με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες».

“έχει δοθεί εντολή στις Υγειονομικές Περιφέρειες να εξετάσουν εμβολιασμούς “

Συνεχίζοντας ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το σύστημα βοηθάει στην ιχνηλάτηση των περιστατικών, ενώ επισήμανε ότι έχει δοθεί εντολή στις Υγειονομικές Περιφέρειες να εξετάσουν εμβολιασμούς που ξεκίνησαν μετά το μέτρο της υποχρεωτικότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση του thesstoday.gr o Θάνος Πλεύρης επισήμανε πως «ελέγχουμε και το φαινόμενο για το αν υπάρχουν ψευδείς δηλώσεις, οι οποίες σχετίζονται με νόσηση με self test και όχι με επιβεβαίωση από μοριακό έλεγχο».

Μάλιστα, όπως τόνισε σέβεται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει τη θέση να μην εμβολιαστεί, όπως και εκείνους που τέθηκαν εκτός συστήματος Υγείας λόγω αναστολής, όμως ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να σεβαστούμε εκείνους που με εξαπάτηση του συστήματος θέλω να πάρουν το πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Δείτε το βίντεο

“Δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής “

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Έως και χθες το βράδυ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, είχαν εκδοθεί και επιδοθεί βάσει του νόμου περίπου 6.000 πράξεις αναστολής εργασίας για ανεμβολίαστο προσωπικό των νοσοκομείων. Η επεξεργασία των στοιχείων συνεχιζόταν και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) όπως είναι τα Κέντρα υγείας, όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου.

Στελέχη της Αριστοτέλους εκτιμούσαν ότι ο συνολικός αριθμός των πράξεων αναστολής εργασίας δεν θα ξεπεράσει τις 10.000 σε όλο το σύστημα υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments