Οικονομία

ΔΕΘ: Επεκτείνεται το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” και “ΓΕΦΥΡΑ”

ΔΕΘ: Επεκτείνεται το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” και “ΓΕΦΥΡΑ”
ΔΕΘ: Την επέκταση των προγραμμάτων "Γέφυρα" και "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" έως και το τέλος του 2021 ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επέκταση των προγραμμάτων “Γέφυρα” και “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” έως και το τέλος του 2021 ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο συγκεκριμένα, επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του 2021. Δημοσιονομικό κόστος για το 2021: 50 εκ. ευρώ. Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων νοικοκυριών που επλήγησαν από την Πανδημία «ΓΕΦΥΡΑ» για τρεις μήνες με κάλυψη 40% επί των δόσεων δανείων. Κόστος 48 εκ. ευρώ για το 2021.

Τι θα ισχύει για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Φορολογικά κίνητρα για τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών: Από τον Ιανουάριο του 2022 και έως το 2025, το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων.

Ενδεικτικοί Κλάδοι:

  • Eργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ελαιοχρωματιστή
  • Οικιακές υπηρεσίες, Υπηρεσίες καθαρισμού, Υπηρεσίες φροντίδας παιδιών, Υπηρεσίες για βοήθεια ατόμων στο σπίτι
  • Γυμναστήρια, σχολές χορού
  • Ταξί
  • Νομικές υπηρεσίες

Τι θα ισχύει για τη Φορολοταρία

Αναμορφώνεται το πλαίσιο της φορολοταρίας: Σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκ. ευρώ ετησίως.

Τι προτείνεται:

  • Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.
  • Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.
  • Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments