Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών τόνισε πως οι υγειονομικοί είναι μία από τις ομάδες που μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση σχετικά με την πορεία που έχει χαράξει ο κορωνοϊός. Υπενθυμίζεται πως για σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.608 νέα κρούσματα, με τους θανάτους να αυξάνονται σημαντικά και να ανέρχονται σε 51. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 308 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη 228.

Στην ενημέρωση συμμετέχει η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Το λόγο πήρε πρώτη η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου η οποία ξεκίνησε την ενημέρωση με ευχές για καλή νέα χρονιά προς τους μαθητές και με δια ζώσης μαθήματα. Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε την ανάγκη να μην χαθεί ούτε μια μέρα σε ό, τι αφορά τους εμβολιασμούς. Η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε την αξία του εμβολιασμού, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα των αλλεργιών που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αρκετούς ώστε να μην εμβολιάζονται.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Αναφέρθηκε λοιπόν σε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας το 98% των ανθρώπων που είχαν αυξημένο κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης δεν είχαν καμία αντίδραση. Ειδικά για τις αλλεργικές αντιδράσεις και το Pfizer οι αλλεργικές αντιδράσεις ήταν 4,7 ανά εκατομμύριο.

Για την τρίτη δόση, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για ανοσοκατασταλμένους, διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών σε διάστημα έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Οπως είπε κι άλλες ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση, όπως είναι οι υγειονομικοί.

“Είναι κατανοητό ότι η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο υγειονομικό προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτροπή αφενός της μετάδοσης της ασθένειας στο επαγγελματικό αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, αφετέρου για την αποφυγή της περαιτέρω επιβάρυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Κορωνοϊός ενημέρωση

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ξεπεράσαμε τα 11 εκατ. δόσεις εμβολιασμού, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι που κλείνουν ραντεβού πρώτης δόσης είναι κάτω των 35 ετών. Είπε ακόμη πως πάνω από 6.000.000 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, κάτι που σημαίνει 60% στον γενικό πληθυσμό.

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments