Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπτεται η δίκη – Η συγκλονιστική δήλωση της Ιωάννας

Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπτεται η δίκη – Η συγκλονιστική δήλωση της Ιωάννας
Επίθεση με βιτριόλι: «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι» δήλωσε η Ιωάννα.

Μετατίθεται στις 30 του μηνός η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας παλιοσπύρου. Η ίδια, με 17 λέξεις περιέγραψε όλη την ψυχική της κατάσταση αλλά και έδειξε πόσο γενναίος άνθρωπος είναι. «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η 35χρονη κοπέλα βγαίνοντας από το δικαστήριο μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη.

Το δικαστήριο διέκοψε για άλλη συνεδρίαση μετά από πρόταση του εισαγγελέα καθώς η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί, η δίκη θα αρχίσει απρόσκοπτα σε άλλη συνεδρίαση.

Επίθεση με βιτριόλι: Ζητά μετατροπή της κατηγορίας η κατηγορούμενη

Ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη η δράστιδα για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, στο δικαστήριο: «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις». Όπως καταλήγει «η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης». Επίθεση με βιτριόλι

Με μια γραπτή δήλωση της η κατηγορούμενη για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με βιτριόλι γνωστοποίησε την πρόθεση της να είναι παρούσα σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Σημειώνεται πως η Ιωάννα εμφανίστηκε σήμερα στο Εφετείο, κάνοντας τη πρώτη δημόσια της εμφάνιση από τότε που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι που σόκαρε το Πανελλήνιο.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ειναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας». Επίθεση με βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Ο στόχος των δικαστών

Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να ξεκινήσει κανονικά την προγραμματισμένη ημέρα της και να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν, καθώς επιθυμία τους είναι να μην κλείσει, η κατηγορούμενη, 18μηνο προφυλάκισης, ώστε να μην μείνει ούτε μέρα εκτός φυλακής.

Η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς – όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας- η 36χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα. Επίθεση με βιτριόλι

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι θα περιγράψουν λεπτομερώς την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το θύμα, καθώς και την σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή. Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να λύσουν οι δικαστές είναι το πού προμηθεύτηκε η 36χρονη δράστης το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός στις παρακολουθήσεις της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments