Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Στόχος μας είναι να ξεδιπλώσουμε τα σχέδιά μας για την επόμενη μέρα

Χρήστος Σταϊκούρας: Στόχος μας είναι να ξεδιπλώσουμε τα σχέδιά μας για την επόμενη μέρα
Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών κ .Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε σήμερα στο γεγονός ότι όταν η πορεία των δημοσιονομικών είναι καλή η κυβέρνηση ενεργεί επ' ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ . Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε σήμερα στο γεγονός ότι όταν η πορεία των δημοσιονομικών είναι καλή η κυβέρνηση ενεργεί επ’ ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας. Σε σύσκεψη με επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας τόνισε πως «η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό έναν ρεαλιστικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, 5,9%… και ότι πράγματι υπάρχουν πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο οι οποίοι είναι ικανοποιητικοί. Θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία στο μέλλον και ανάλογα θα τοποθετηθούμε».

Για νέα μέτρα στήριξης και φοροελαφρύνσεων

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «Είμαστε Πέμπτη και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το Σάββατο τα μέτρα. Αντιλαμβάνεστε συνεπώς ότι το να μιλάμε για νέα μέτρα όταν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τα νέα μέτρα το Σάββατο είναι άκαιρο». ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Για το πρώτο ένσημο

Σχετικά με το μέτρο που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό για το «πρώτο ένσημο» ο κ. Σταϊκούρας, επανέλαβε: «σωρρευτικά σε επίπεδο εξαμήνου είναι 1200 ευρώ, αφού είναι εκτός του μισθού», σημειώνοντας πως «ήταν σαφέστατη η τοποθέτηση στη διευκρίνιση των μέτρων».

Για τους επιχειρηματίες

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «ο στόχος αυτών των συναντήσεων με επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς και φορείς της πόλης είναι να ξεδιπλώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα σχέδιά της για την επόμενη μέρα της οικονομίας, για τη μετά-κορονοϊό εποχή, έτσι ώστε η χώρα να επιτυγχάνει, όπως και φαίνεται και επιτυγχάνει, υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, να δημιουργεί πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχύει την κοινωνική συνοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments