Ελλάδα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καλεί σε πορεία σήμερα παρά την απαγόρευση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καλεί σε πορεία σήμερα παρά την απαγόρευση
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συμμετέχει στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγής», παρά την απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συμμετέχει στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγής», παρά την απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε απαγόρευση συναθροίσεων για σήμερα, Παρασκευή 17/9, ενόψει της πραγματοποίησης της διάσκεψης Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής, EuroMed9, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιε. Συγκεκριμένα απαγορεύεται κάθε συνάθροιση στο κέντρο της Αθήνας επί 18 ώρες, ενώ θα κλείσει και η Ακρόπολη για 2,5 ώρες.

Η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας» προσκαλεί κόσμο για συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7μ.μ, συμμετέχοντας στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να απαγορεύσει την προγραμματισμένη για αύριο διαδήλωση ενάντια στη Σύνοδο των χωρών της Μεσογείου MED9EU, αποκλείοντας όλο το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Φάληρο και το ίδρυμα Νιάρχος που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.

Φοβάται την οργή του κόσμου που ξεχειλίζει! Του κόσμου που διαδήλωσε κατά χιλιάδες μέσα στον Αύγουστο ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης των εμπρηστών – δολοφόνων. Των εργαζόμενων και της νεολαίας που απεργούν και διαδηλώνουν στα νοσοκομεία και τα σχολεία, στη ΔΕΘ, την κηδεία του Μίκη, υψώνοντας παντού την κραυγή «Μητσοτάκη – κάθαρμα»! Του κόσμου που θα βγει αύριο στους δρόμους ενάντια στη Σύνοδο των εμπρηστών του πολέμου και της κλιματικής καταστροφής. Των ηγετών σαν τον Μητσοτάκη, τον Μακρόν, τον Ντράγκι που πίσω από τα παραμύθια περί «πράσινης ανάπτυξης» ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία πάνω στα αποκαϊδια, να κλείσουν ασφυχτικά τα σύνορα για τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο, να οξύνουν τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ΑΟΖ και των ορυκτών καυσίμων.

Δεν θα περάσουν!

Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρά τις απαγορεύσεις στα Προπύλαια. Καλούμε όλες τις περιβαλλοντικές κινήσεις και αγωνιστές, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της Αριστεράς, να πλημμυρίσουμε αύριο τους δρόμους. Ο Μητσοτάκης θα πουλάει «πράσινη διπλωματία» αγκαλιά με τον Μακρόν κι εμείς θα διαδηλώνουμε για να «αλλάξουμε το σύστημα – όχι το κλίμα»!

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα είναι στα Προπύλαια στις 7μμ συμμετέχοντας στο κάλεσμα της Πρωτοβουλία κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγή».

Σε ποιες περιοχές απαγορεύονται οι συναθροίσεις

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως: με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρες 06:00 έως 24:00 της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις κάτωθι περιοχές:

Α. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Αμαλίας & Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στην Αθήνα της διάσκεψης κορυφής EuroMed9 και των προγραμματισμένων επισκέψεων, κινήσεων και διαμονής επίσημων προσώπων στην Χώρα μας για να συμμετάσχουν σε αυτή, λαμβάνοντας υπόψη και την εξαγγελθείσα συνάθροιση για την 17/09/2021 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην προαναφερόμενη διάσκεψη από διάφορους φορείς /οργανώσεις.

Β. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» της διάσκεψης κορυφής EuroMed 9 και των προγραμματισμένων συμμετοχών σε αυτή επίσημων προσώπων.

Κλείνει η Ακρόπολη για 2,5 ώρες

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα παραμείνει εκτάκτως κλειστός για τους επισκέπτες την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τις ώρες 08.00-10.30, για λόγους ασφαλείας υψηλόβαθμων ξένων αντιπροσωπειών.

Το πρόγραμμα της Συνόδου

Στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuroMed 9), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα συμμετάσχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στις 14:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Στις 17:00 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EuroMed 9, στην οποία θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments