Διεθνή

Ελπιδοφόρος: Καμία εξαίρεση για κανέναν πιστό από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ελπιδοφόρος: Καμία εξαίρεση για κανέναν πιστό από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Ελπιδοφόρος: Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Κανένας πιστός δεν μπορεί να εξαιρείται από κανέναν εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, για λόγους θρησκευτικούς. Αυτό το μήνυμα, υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, απηύθυνε χθες η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, οποιαδήποτε επιστολή ή πιστοποιητικό εξαίρεσης από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, εκδιδόμενο από οποιονδήποτε κληρικό τής Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θεωρείται άκυρο, ενώ μια τέτοια πράξη απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά.

Μάλιστα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία όχι μόνον επιτρέπει τον εμβολιασμό κατά των ασθενειών -πολιομυελίτιδα, ευλογιά κ.λπ.-, αλλά και προτρέπει τους πιστούς της ύστερα από ιατρική εξέταση και έγκριση να εμβολιάζονται με τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, παροτρύνει τους πιστούς να εμπιστεύονται τις αρμόδιες υπεύθυνες ιατρικές αρχές και να μην παρασύρονται από πρόσωπα που διαδίδουν ψευδείς και επιστημονικά αβάσιμες, συνωμοσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ελπιδοφόρος

Ελπιδοφόρος:  Ζητά από τους πιστούς να στηρίξουν τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Ιδιαίτερη αναφορά στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε εγκύκλιο για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, προτρέποντας όλες τις οικογένειες να την υποστηρίξουν με προσευχή, αλλά και με κάθε δυνατό τρόπο. Στην εγκύκλιο προέβη με αφορμή το νέο ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά σήμερα στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ενισχυσή της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη με δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Η Ύψωση του Σταυρού μας υπενθυμίζει ότι ο κύριός μας Ιησούς Χριστός ανέβηκε για να σταυρωθεί επάνω στον σταυρό, ένα όργανο αισχύνης και θανάτου, για να μας απαλλάξει από την αμαρτία η οποία οδηγεί στο θάνατο, δίνοντας το παράδειγμα της τέλειας θυσιαστικής αγάπης, οδηγώντας μας με ασφάλεια στην αιώνια ζωή», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments