Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις
Άδωνις Γεωργιάδης: Για τις αυξήσεις που παρουσιάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων τόνισε πως η Ελλάδα διεκδικεί πακέτο από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων.

Για τις αυξήσεις που παρουσιάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων τόνισε πως η Ελλάδα διεκδικεί πακέτο από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό το θέμα αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν εχθές στην Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο κ Γεωργιάδης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Φωτιά στην Αττική

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή επισήμανε ότι όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 70% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει, σημειώνοντας ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Για την αύξηση του τζίρου στην εστίαση

Για την αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Μητσοτάκης στο Reuters: Η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη και δίκαιη

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη και δίκαιη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στην οποία μιλάει μεταξύ άλλων για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, την καλύτερη του αναμενομένου πορεία του τουρισμού και τη δέσμευσή του για τον τερματισμό της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

«Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα ξεπεράσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει για τον τουρισμό το τρέχον έτος και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αναθεωρήσαμε προς το καλύτερο τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη το 2021», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία του ότι ο τουρισμός θα κινηθεί φέτος σε επίπεδα πάνω από το 50% του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments