Θέσεις Εργασίας

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για 150 προσλήψεις

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για 150 προσλήψεις
Πυροσβεστική: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις στην Πυροσβεστική για 150 νέες προσλήψεις.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις στην Πυροσβεστική για 150 νέες προσλήψεις. Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους πέντε ειδικοτήτων. Οι αιτήσεις των υποψηφίων για 150 θέσεις εργασίας στην Πυροσβεστική μπορούν να υποβληθούν έως και την Τρίτη 21/09/2021, στις 14:00 το μεσημέρι.

Ποιες ειδικότητες ζητούνται

  • Πληροφορικής και Επικοινωνιών 38
  • Μηχανικών (14 πολιτικοί μηχανικοί,15 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και 14 μηχανολόγοι μηχανικοί) 43
  • Μετεωρολογίας 19
  • Νομικής 18
  • Οικονομικών 32

ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

  • 1. Οι υποψήφιοι, άνδρες και γυναίκες, προσλαμβάνονται ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ανά κατηγορία και ειδικότητα και θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:
  • α. Να είναι Έλληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) έτος τουλάχιστον από την απόκτησή της.
  • β. Να μην υπερβαίνουν το 35 ο έτος κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. (Δηλαδή όσοι/ες έχουν γεννηθεί από την 1-1-1987 και μεταγενέστερα).
  • γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών των αναφερομένων στο Κεφάλαιο (Α) της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής, ενώ για την ειδικότητα των μετεωρολόγων, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν, πλέον του βασικού τίτλου σπουδών, και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή διδακτορικό τίτλο στη μετεωρολογία ή στη φυσική περιβάλλοντος ή στις ατμοσφαιρικές επιστήμες.
  • δ. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Οι υποψήφιοι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, υπό τον όρο ότι κατά το χρόνο κατάταξής τους θα την έχουν ολοκληρώσει ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από το υπόλοιπο αυτής. Η αναβολή στράτευσης δεν νοείται ως απαλλαγή.
  • ε. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή εξέτασης, μετά από προσκόμιση σε αυτήν από τους υποψηφίους, γνωματεύσεων: (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία τα καθήκοντα της θέσης που πρόκειται να καταληφθεί καθώς και ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του έργου τους Υπόδειγμα (Β).
  • στ. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί για λόγους πειθαρχίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.
  • ζ. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  • η. Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχομένης από αμέλεια, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, εκβίασης, απάτης, υπεξαίρεσης (κοινή και στην Υπηρεσία), απιστίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εμπρησμό (με πρόθεση ή από αμέλεια) ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη ή εγκλεισθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για κακούργημα ή κάποιο από τα πλημμελήματα αυτά. Υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη διά βουλεύματος, επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής αλλά δεν εισάγονται στην Πυροσβεστική Ακαδημία, αν είναι επιτυχόντες, εφόσον δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα ή απόφαση μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης κατάταξης. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα που αποτελούν κώλυμα κατάταξης. Η απονομή χάριτος δεν αίρει την ανικανότητα για κατάταξη εκτός εάν έχει εκδοθεί έως την ημερομηνία υποβολής αίτησης 6 συμμετοχής το, κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 47 του Συντάγματος, διάταγμα που αίρει το σχετικό κώλυμα.
  • ηα. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.
  • ηβ. Να μην είναι χρήστες ναρκωτικών.
  • ηγ. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση, έστω και επικουρική (πλήρη ή μερική).
  • ηδ. Για όσους είχαν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας τους για πειθαρχικούς λόγους ή να μην έχουν απολυθεί λόγω προσκόμισης ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments