Ελλάδα

Φωτιά τώρα στην Νέα Μάκρη

Φωτιά τώρα στην Νέα Μάκρη
Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή, ενώ ήδη σπεύδουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στην Νέα Μάκρη. Μέχρι στιγμής, η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη. Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες. Πρόσφατα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, οι πύρινες εστίες, που αρχικά ήταν δύο, έγιναν περισσότερες. Το ένα απο τα πύρινα μέτωπα εντοπίζεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και το άλλο σε κοντινή απόσταση από οικισμό. Οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί σε αρκετά σημεία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει στις οδούς Τερψιχόρης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους.

Ζητείται η εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ από τον Δήμαρχο

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Μαραθώνα ζητά την εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ.

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους» αναφέρει.

Σε ανάρτηση προχώρησε και ο δήμαρχος της περιοχής, Στέργιος Τσίρκας.

Πολλαπλές εστίες ταυτόχρονα

Μέχρι στιγμής, η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τέσσερις εστίες φωτιάς να ξεσπούν ταυτόχρονα, με την πυροσβεστική να θέτει τις δύο υπό έλεγχο.

Όμως, τόσο η ώρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, όσο και το γεγονός ότι πρόκειται για πολλαπλές εστίες που άναψαν σχεδόν ταυτόχρονα, γεννούν πολλά ερωτήματα. Στην περιοχή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα και 25 πυροσβέστες.

Φωτιά τώρα: Για να δημιουργηθεί μια πυρκαγιά, πρέπει να συνυπάρχουν τρεις παράγοντες:

  • Φωτιά – Σπινθήρας
  • Καύσιμη ύλη
  • Οξυγόνο

Υπάρχουν πυρκαγιές από πρόθεση, από αμέλεια ή από φυσικά καιρικά φαινόμενα (κεραυνός). Ανάλογα με την καύσιμη ύλη, οι πυρκαγιές χωρίζονται σε αστικές και δασικές:

  • Στις αστικές πυρκαγιές, ανάλογα με το τι καίγεται, χρησιμοποιείται και το κατάλληλο μέσο κατάσβεσης.
  • Αν η πυρκαγιά είναι από υγρά καύσιμα, χρησιμοποιείται ειδικός πυροσβεστικός αφρός μαζί με νερό.
  • Για μικρής έκτασης πυρκαγιές, χρησιμοποιείται αφρός ξηράς κόνεως για την γρήγορη κατάσβεση, ενώ για πυρκαγιά σε ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα.
  • Γενικά το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.
Φωτιά τώρα

Φωτιά τώρα: Το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι:

  • Καλεί την πυροσβεστική στον αριθμό τηλεφώνου 199 που είναι για όλη την Ελλάδα και δίνει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει.
  • Αν είναι δυνατόν, προσπαθούμε να σβήσουμε ή να περιορίσουμε την έκταση της πυρκαγιάς, πάντα όμως με ασφάλεια.
  • Αν υπάρχει κάποιος που χρειάζεται βοήθεια, τον βοηθάμε μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Η επέμβαση των Πυροσβεστών στις πυρκαγιές

  • Σε κάθε πυρκαγιά φτάνοντας τα πυροσβεστικά οχήματα λειτουργούν σαν ομάδα, πάντα όμως την επιχείρηση την συντονίζει κάποιος ανώτερος.
  • Οι πυροσβέστες στις αστικές πυρκαγιές φορώντας τις κατάλληλες στολές (μάσκες οξυγόνου, κράνος, τσεκούρι, σχοινί, φακός και ασύρματος), προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν και μετά σβήνουν τη φωτιά.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες συνεργάζονται πολύ με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, πάντα όμως με ασφάλεια για τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments