Ελλάδα

Σάμος: Φωτιά σε δομή προσφύγων στο Βαθύ

Σάμος: Φωτιά σε δομή προσφύγων στο Βαθύ
Σάμος: Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστα αίτια μέχρι στιγμή και αμέσως σήμανε συναγερμός στην περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής, γύρω στις 11μμ στο παλιό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένα παραπήγματα στη δυτική πλευρά της δομής. Προσθέτουν ότι έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους διαμένοντες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της δομής.

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν στο σημείο υπό τον συντονισμό του Αντιστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη, ενώ έξω από τη δομή έφτασε ο Γενικός γραμματέας Ασύλου Μάνος Λογοθέτης. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης αστυνομικές δυνάμεις και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Λευτέρης Ντουρουντούς καθώς και ο ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ Νικόλαος Γκρέτσας, μεταφέρει το samos24.gr.

Οι διαμένοντες του Κέντρου, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γειτονικό γήπεδο, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά δέκα ασυνόδευτων ανηλίκων στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή του νησιού στη Θέση Ζερβού.

Σήμερα θα ξεκινούσε η μεταφορά των  500 αιτούντων άσυλο από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στη νέα δομή, που τα  εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ Νότη Μηταράκη. Η μεταφορά του γενικού πληθυσμού στο νέο ΚΥΤ θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments