Διεθνή

Δημοσκόπηση βόμβα στη Γερμανία: Δεν έχει κριθεί η πρωτιά στις εκλογές – δηλώνει το 55% των ψηφοφόρων

Δημοσκόπηση βόμβα στη Γερμανία: Δεν έχει κριθεί η πρωτιά στις εκλογές – δηλώνει το 55% των ψηφοφόρων
Δημοσκόπηση βόμβα στη Γερμανία: Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί πως η έκβαση των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Δημοσκόπηση βόμβα δημοσιεύτηκε στη Γερμανία. Όπως αποδείχτηκε, οι περισσότεροι Γερμανοί ψηφοφόροι πιστεύουν πως δεν έχει κριθεί ακόμη η έκβαση των εκλογών.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου έρευνας «Insa», που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «BILD» σε δείγμα χιλίων πολιτών, δείχνει ότι πολλοί Γερμανοί δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν την 26η Σεπτεμβρίου.

Δημοσκόπηση βόμβα στη Γερμανία: Συγκεκριμένα, το 55% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί.

Δημοσκόπηση βόμβα στη ΓερμανίαΗ πλειοψηφία, δηλαδή, των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θεωρεί πιθανή τη νίκη της «Χριστιανικής Ένωσης» ( CDU / CSU) , παρά το γεγονός ότι το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και μάλιστα με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων μονάδων έναντι της Χριστιανικής Ένωσης (Χριστιανοδημοκρατών- Χριστιανοκοινωνιστών).

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν την πρόθεση ψήφου ήταν το… γέλιο του υποψηφίου για την Καγκελαρία με το CDU, Άρμιν Λάσετ, σε συνέντευξη Τύπου για την καταστροφή από τις πλημμύρες στο κρατίδιό του.

Δημοσκόπηση βόμβα στη Γερμανία Μάλιστα, το γέλιο του Λάσετ επηρέασε τους Γερμανούς ψηφοφόρους περισσότερο απ’ ό,τι οι καταστροφικές πλημμύρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους τρεις Γερμανούς άλλαξε γνώμη για το κόμμα που θα ψηφίσει την Κυριακή τουλάχιστον μία φορά.

Το 22% άλλαξε γνώμη μία φορά, ενώ το 10% των ερωτηθέντων αρκετές φορές.

Το 51% άλλαξε γνώμη για το κόμμα που θα ψηφίσει την 26η Σεπτεμβρίου τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, το 39% αυτών που άλλαξαν γνώμη την περασμένη εβδομάδα τάχθηκαν υπέρ του Χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ.

Γερμανία – Σολτς: Ενώπιον επιτροπής για υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στο υπουργείο του

Εν τω μεταξύ, ο Όλαφ Σολτς ερευνάται για μία υπόθεση ξεπλύματος χρήματος την χειρότερη δυνατή στιγμή, μόλις λίγες ημέρες πριν τις γερμανικές εκλογές.

Ο Όλαφ Σολτς θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής βουλής για την παράλειψη διαβίβασης στην δικαιοσύνη από υπηρεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στοιχείων που αφορούν την υπό διερεύνηση υπόθεση ξεπλύματος χρήματος.

Η ακρόαση που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης ακολουθεί την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου στους χώρους του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο από την εισαγγελία του Όσναμπρουκ, που χειρίζεται την υπόθεση. Η υπόθεση ερευνάται στην χειρότερη για τον Όλαφ Σολτς στιγμή, στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments