Lifestyle

Emmy Awards: Σάρωσε το Netflix με 44 βραβεία

Emmy Awards: Σάρωσε το Netflix με 44 βραβεία
Emmy Awards: Πρωταγωνιστικό ρόλο το Netflix με τη γνωστή πλατφόρμα να κερδίσει 44 βραβεία.

Τα 73α Emmy Awards διεξήχθησαν χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες και το Netflix σάρωσε για ακόμη μια χρονιά, αποσπώντας 44 βραβεία, εδραιώνοντάς το brand name του σε θέση κυρίαρχου και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του CBS από το 1974. «Το Στέμμα» και «Το Γκαμπί της Βασίλισσας» ήταν οι μεγάλη νικητές της βραδιάς και ακολούθησε η σειρά «Ted Lasso» του Apple TV+.

Η βρετανική σειρά του Netflix («The Crown) για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας απέσπασε αρκετά Emmy μεταξύ των οποίων Καλύτερης Δραματικής σειράς, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Καλύτερης Ηθοποιού (Ολίβια Κόλμαν), Καλύτερου Ηθοποιού (Τζος Ο’ Κόνορ), Β’ Γυναικείου ρόλου (Τζίλιαν Άντερσον) και Β’ Ανδρικού Ρόλου (Τόμπιας Μένζιες).

Η Olivia Colman αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός για την ερμηνεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘, Τζος Ο’Κόνορ καλύτερου ηθοποιού για τον πρίγκιπα του Κάρολο, η Τζίλιαν Άντερσον η καλύτερη ηθοποιός για την ερμηνεία της Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Τομπίας Μένζιες για τον πρίγκιπα του Φίλιππο.

Το «Ted Lasso» κέρδισε σημαντικά βραβεία στις κατηγορίες κωμωδίας: Ανακηρύχθηκε καλύτερη κωμωδία και πήρε τα κορυφαία βραβεία για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες κωμικής υποκριτικής, συμπεριλαμβανομένου του Jason Sudeikis, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος ηθοποιός. Η κωμωδία “Hacks” είχε επίσης μια δυνατή βραδιά: Κέρδισε τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία κωμωδίας και η Jean Smart αναδείχθηκε η καλύτερη ηθοποιός σε μια κωμωδία για τον ρόλο της ως γιαγιάς, stand-up κωμικού.

Το “The Queen’s Gambit” ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη μίνι σειρά.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι νιώθω» είπε ο Πίτερ Μόργκαν, δημιουργός της βρετανικής «επικής» σειράς«The Crown», που συγκέντρωσε για μία ακόμη φορά πλήθος βραβείων υποκριτικής, σεναρίου και σκηνοθεσίας. Την ίδια φράση, αλλά με αρκετά διαφορετικό νόημα, θα μπορούσαν να ξεστομίσουν και τα στελέχη πολλών κορυφαίων καλωδιακών καναλιών που κάποτε κυριαρχούσαν στα βραβεία Emmy, και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων – συμπεριλαμβανομένου του παρουσιαστή της χθεσινής τελετής απονομής, του CBS – που τα τελευταία χρόνια έχουν καταλήξει να παίζουν σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο του «χαμένου».

Συνολικά, ήταν μια θριαμβευτική βραδιά για τις πλατφόρμες streaming: Το Netflix κέρδισε με τις σειρές “The Crown” και “The Queen’s Gambit”, το Apple TV+ με το “Ted Lasso” και το HBO Max με το “Hacks”.

Το «Mare of Easttown» του HBO διεκδίκησε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες ηθοποιών για μια μίνι σειρά, με την Kate Winslet να παίρνει τον καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο για την ερμηνεία της ως ντετέκτιβ μικρών πόλεων που ερευνά μια φρικιαστική δολοφονία μιας έφηβης μητέρας.

«Wasταν αυτή η πολιτιστική στιγμή», είπε η Winslet καθώς αποδέχθηκε το βραβείο της, «και έφερε κοντά τους ανθρώπους και τους έδωσε κάτι να συζητήσουν εκτός από μια παγκόσμια πανδημία».

Ο Ewan McGregor αναδείχθηκε ο καλύτερος ηθοποιός σε μια περιορισμένη σειρά για την εκπομπή του Netflix “Halston”.

Αυτή ήταν η πρώτη προσωπική Emmy σε δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Αλλά είχε ακόμα περιορισμούς: Αντί να λάβουν χώρα σε θέατρο 7.100 θέσεων, τα βραβεία μοιράστηκαν σε σκηνή στο κέντρο του Λος Άντζελες. (“Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαστε πάρα πολλοί σε αυτό το μικρό δωμάτιο”, είπε ο Seth Rogen, ο οποίος ήταν παρουσιαστής. “Τι κάνουμε;”)

Η Michaela Coel, η δημιουργός του «I May Destroy You» του HBO, έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε για τη συγγραφή μιας περιορισμένης σειράς, λέγοντας στο κοινό: «Γράψτε το παραμύθι που σας φοβίζει, που σας κάνει να αισθάνεστε αβέβαιοι, που δεν είναι άνετοι Το Σε προκαλώ.”

Ο Michael K. Williams, ο οποίος πέθανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε ηλικία 54 ετών, τιμήθηκε ως «εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός» κατά τη διάρκεια της τελετής, αλλά δεν κέρδισε το μεταθανάτιο Emmy, που θα ήταν ο πρώτος του, ο ρόλος του στο «Lovecraft Country» του HBO. Αυτή η κατηγορία, όπως και πολλές άλλες, κέρδισε το “The Crown”, με τον Menzies να παίρνει την τιμή.

Στους κερδισμένους της βραδιάς και το HBO, αφού η μίνι σειρά του «Mare of Easttown», ένα συναρπαστικό δικαστικό δράμα, κέρδισε τέσσερα Emmy, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Α Γυναικείου Ρόλου για την πρωταγωνίστρια Κέιτ Γουίνσλετ. Για μία ακόμη φορά, το «Saturday Night Live» έβγαλε… ασπροπρόσωπο το δίκτυο NBC, αποσπώντας αρκετά βραβεία.

«Θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα κέρδιζα» είπε ο Κόλμαν καθώς παραλάμβανε το βραβείο, το οποίο χαρακτήρισε «ένα υπέροχο φινάλε σε ένα φανταστικό ταξίδι» με τους συντελεστές της σειράς. Η ευχαριστήρια ομιλία της ήταν αρκετά σύντομη, καθώς δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της, τον λόγο της οποίας μοιράστηκε με τους θεατές: «Έχασα τον μπαμπά μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και θα του άρεσε πολύ να με έβλεπε εδώ». Ο νεαρός «Κάρολος», αποθέωσε στην ομιλία του την Έμα Κόργουιν, που υποδύθηκε στο πλευρό του την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (και ήταν επίσης υποψήφια την Κυριακή) και ευχαρίστησε τη γιαγιά του (που πέθανε πριν από μερικούς μήνες) και τον παππού του για τα «σπουδαιότερα δώρα» που του χάρισαν, την καλοσύνη και την αφοσίωση.

Η τελετή απονομής αποδείχθηκε απογοητευτική για όσους επικρίνουν το «Λευκό Χόλιγουντ» για την άνιση αντιπροσώπευση μη-λευκών, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Από τον αριθμό ρεκόρ εγχρωμων υποψηφίων προέκυψαν μόνο δύο μαύροι νικητές, συμπεριλαμβανομένου του RuPaul για το «RuPaul’s Drag Race» και της Μικέιλα Κοελ για το «I May Destroy You».

Δείτε παρακάτω την αναλυτική λίστα με τους νικητές:

-Καλύτερη Δραματική Σειρά-

«Το Στέμμα» (Netflix)

-Καλύτερη Κωμική Σειρά-

«Ted Lasso» (Apple TV+)

-Καλύτερη μίνι σειρά-

«Το Γκαμπί της Βασίλισσας» (Netflix)

-Καλύτερος Ηθοποιός σε δραματική σειρά-

Τζος Ο’Κόνορ, «Το Στέμμα» (Netflix)

-Καλύτερη Ηθοποιός σε δραματική σειρά-

Ολίβια Κόλμαν, «Το Στέμμα» (Netflix)

-Καλύτερος Ηθοποιός σε κωμική σειρά-

Τζέισον Σουντέικις, «Ted Lasso» (Apple TV+)

-Καλύτερη Ηθοποιός σε κωμική σειρά-

Τζιν Σμαρτ, «Hacks» (HBO)

-Καλύτερος Ηθοποιός σε μίνι σειρά ή τηλεταινία-

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, «Halston» (Netflix)

-Καλύτερη Ηθοποιός σε μίνι σειρά ή τηλεταινία-

Κέιτ Γουίνσλετ, «Mare of Easttown» (HBO)

-Καλύτερος Ηθοποιός σε Β’ Ανδρικό Ρόλο σε δραματική σειρά-

Τομπάιας Μένζις, «Το Στέμμα» (Netflix)

-Καλύτερη Ηθοποιός σε Β’ Γυναικείο Ρόλο σε δραματική σειρά-

Τζίλιαν Άντερσον, «Το Στέμμα» (Netflix)

-Καλύτερος Ηθοποιός σε Β’ Ανδρικό Ρόλο σε κωμική σειρά-

Μπρετ Γκόλντσταϊν, «Ted Lasso» (Apple TV+)

-Καλύτερη Ηθοποιός σε Β’ Γυναικείο Ρόλο σε κωμική σειρά-

Χάνα Γουάντιγχαμ, «Ted Lasso» (Apple TV+)

-Εκπομπές και σειρές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα βραβεία-

«Το Στέμμα» (Netflix) – 11

«Το Γκαμπί της Βασίλισσας» (Netflix) – 11

«Saturday Night Live» (NBC) – 8

«Ted Lasso» (Apple TV+) – 7

«The Mandalorian» (Disney+) – 7

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments