Ελλάδα

Καπραβέλος: Το τέταρτο κύμα είναι μπροστά μας

Καπραβέλος: Το τέταρτο κύμα είναι μπροστά μας
Καπραβέλος: Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το τέταρτο κύμα.

Ο Νίκος Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού. Σε προηγούμενες δηλώσεις του, αποκάλυψε ότι στη Μονάδα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει τα νεφρά τους ή έχουν μυοκαρδίτιδες.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη ανησυχία υπάρχει ανάμεσα στους ειδικούς για το επερχόμενο κύμα κοροναϊού, όπως επισήμανε και ο Νίκος Καπραβέλος, ενώ η Θεσσαλονίκη «φλερτάρει» με το κόκκινο. «Το 4ο κύμα είναι μπροστά μας. Η κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

“Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια”

Όπως επισήμανε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην EΡT3 οι εντατικές ασφυκτιούν από τα περιστατικά Covid-19, με 100% κάλυψη στις κλίνες κοροναϊού στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια, ενώ για πρώτη φορά οι γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις στις οποίες βρίσκουν αντίσταση από ανθρώπους που αρνούνται τη βοήθεια των ειδικών και απειλούν τους γιατρούς, όταν τους λένε ότι πρέπει να διασωληνωθούν.

Σε ό, τι αφορά όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι: «Αυτές οι συμπεριφορές είναι κατακριτέες. Έχουμε φτάσει σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα. Αν είναι να κινδυνεύσει κάποιος έχει καλώς, είναι το ατομικό δικαίωμα του καθενός, από την στιγμή όμως που βάζει σε κίνδυνο μία κοινωνία ολόκληρη, δεν πρέπει να προστατεύεται από το θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Καπραβέλος: Κάνει έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών

Έκανε νέα έκκληση για εμβολιασμό και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο την κατάσταση με ασθενείς που παλεύουν με τον κορονοϊό. «Δεν είμαστε ειδικοί στα εμβόλια, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, όμως εμείς δεν βλέπουμε εμβολιασμένο στην ΜΕΘ και χθες είχα θάνατο και στην θέση του έβαλα άλλον συμπολίτη μας που επίσης είναι ανεμβολίαστος, 64 ετών. Και οι 22 κλίνες που είναι γεμάτες στο Παπανικολάου, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Καπραβέλος

Ξέρετε το αίσθημα να μην σου φτάνει ο αέρας; Ξέρετε τι είναι να φωνάζουν για λίγο αέρα, λίγο οξυγόνο;», τόνισε ο διευθυντής στην Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου. «Είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη τέταρτη φάση με καινούρια χαρακτηριστικά της πανδημίας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις», σημείωσε.

«Βλέπουμε μια πολύ μεγάλη διασπορά, με την πίεση στο σύστημα υγείας να είναι ελεγχόμενη, παρότι μας φαίνεται αδιανόητος ο καθημερινός αριθμός των θανάτων. Εξαρτάται ποιον στόχο βάζεις. Γιατί δεν μπορεί να βάζεις στόχο την μείωση των θανάτων αλλά την εξάλειψή τους, να μετατρέψουμε αυτή την θανατηφόρο πανδημία σε ένα κοινό κρυολόγημα. Και αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν το έχουμε κάνει και θα το πληρώσουμε ακριβά και στο 4ο κύμα», σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments