Οικονομία

ΟΟΣΑ: Προβλέπει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας 5.7% φέτος

ΟΟΣΑ: Προβλέπει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας 5.7% φέτος
ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη της παγκόσμια οικονομίας 5.7% φέτος και 4.5% το 2022 προβλέπει ο ΟΟΣΑ. Έτσι σύμφωνα με την έκθεση το πραγματικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 5.7% με παράγοντες όπως ο εμβολιασμός και η βοήθεια των ισχυρών πολιτικών στήριξης των οικονομιών να είναι κάποια από τα κίνητρα.

Ανάπτυξη της παγκόσμια οικονομίας 5.7% φέτος και 4.5% το 2022 προβλέπει ο ΟΟΣΑ. Έτσι σύμφωνα με την έκθεση το πραγματικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 5.7% με παράγοντες όπως ο εμβολιασμός και η βοήθεια των ισχυρών πολιτικών στήριξης των οικονομιών να είναι κάποια από τα κίνητρα.

Τι προβλέπεται για το 2022

Για το 2022 προβλέπεται ανάπτυξη 4.5% στην παγκόσμια οικονομία ” Η ισχυρή ανάκαμψη στην Ευρώπη, η πιθανότητα πρόσθετης δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ το επόμενο έτος και οι χαμηλότερες αποταμιεύσεις των νοικοκυριών θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης στις αναπτυγμένες οικονομίες” αναφέρει η έκθεση.

Για τον πληθωρισμό

Ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί το 2022, αλλά θα διατηρηθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα προ της πανδημίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. «Οι πιέσεις στην προσφορά αναμένεται να αποκλιμακωθούν σταδιακά, οι μισθολογικές αυξήσεις παραμένουν συγκρατημένες και οι πληθωριστικές προσδοκίες είναι ακόμη σταθερές, αλλά οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι είναι ανοδικοί», αναφέρει η έκθεση.

Ο πληθωρισμός στις χώρες της G20 αναμένεται να μειωθεί από 4,5% στο τέλος του 2021 σε περίπου 3,5% στο τέλος του 2022. Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι ο αντίκτυπος από τις αυξήσεις που έχουν γίνει στις τιμές πρώτων υλών και των ναύλων είναι πιθανό να διατηρηθεί για σημαντικό διάστημα το 2022, ακόμη και αν δεν υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις. Τέλος σημειώνει η έκθεση οι δημοσιονομικές πολιτικές πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments