Πολιτική

Γεννηματά: Η Τουρκία αποθρασύνεται και στέλνει φρεγάτες στην Κρήτη

Γεννηματά: Η Τουρκία αποθρασύνεται και στέλνει φρεγάτες στην Κρήτη
Γεννηματά: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην στάση της Τουρκίας απέναντι στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην Τουρκία στέλνοντας φρεγάτες στην Κρήτη. Σε προηγούμενες δηλώσεις του, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά θέτει και το πλαίσιο μιας τυχόν συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σημειώνοντας ότι «οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η Τουρκία αποθρασύνεται. Την ώρα που ο πρόεδρος Ερντογάν επιδιώκει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στέλνει φρεγάτες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης παραβιάζοντας βάναυσα τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ενώ έχει πολλαπλασιάσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

»Αποθρασύνεται χωρίς να παίρνει την κατάλληλη απάντηση από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

»Εάν γίνει τελικά η συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Τούρκο πρόεδρο ότι οι καλές σχέσεις και επαφές εξαρτώνται από το σεβασμό του δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί».

“Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πει τρία διαφορετικά πράγματα από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους. Αυτή είναι η βασική μας αντίρρηση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους μεγάλους και ισχυρούς». Ειδικότερα για τα μέτρα ανακούφισης από τις αυξήσεις της ΔΕΗ στο ρεύμα, τόνισε ότι κανείς στην Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να γίνει.

«Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πει τρία διαφορετικά πράγματα από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Είναι η πρώτη φορά που τόσες μέρες μετά δεν μπορεί να εξειδικευτεί μία κυβερνητική εξαγγελία. Έχω παρά πολλές επιφυλάξεις ότι η μέση ελληνική οικογένεια θα στηριχθεί πραγματικά και όχι μόνο η μέση ελληνική οικογένεια αλλά και η ανταγωνιστικότητά της μικρομεσαίας επιχείρησης που χτυπήθηκε από τη δεκαετή κρίση και τα μνημόνια», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

“Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με πέρσι”

Σχολίασε επίσης τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τις επιχειρήσεις λέγοντας πώς η κυβέρνηση διευκολύνει συγχωνεύσεις και εξαγορές μικρομεσαίων επιχειρήσεων από μεγαλύτερους. «Δεν στηρίζουν τη δικτύωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις συνέργειες και τα clusters που λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι θα έπρεπε να είναι λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και τόνισε ότι είναι κοροϊδία τα μέτρα για τους νέους. «Μόλις έφυγε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε ότι μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα και όχι 600 ευρώ. Δηλαδή, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι κατώτερο και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που δίνουν 500 ευρώ. Μου λέτε τώρα ότι στηρίζεται η νεολαία από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό. Κοροϊδία είναι αυτό», είπε η κ. Γεννηματά .

Σχολιάζοντας τα μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Φώφη Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με πέρσι, καθώς ο συνωστισμός εξακολουθεί να υπάρχει στα τμήματα κι οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Χαρακτήρισε απαράδεκτο να κλείνουν τμήματα μόνο αν νοσήσει το 50% των μαθητών λέγοντας πώς «σημαίνει ότι θα έχουν μεταφέρει τον ιό στις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς, σε όσους είναι ανεμβολίαστοι. Καταλαβαίνετε πως το ένα παιδί θα κολλά το άλλο και τι θα συμβαίνει. Διαβάζω ότι είναι χιλιάδες τα κρούσματα στα παιδιά. Έχουμε μεγάλη ανησυχία πως θα εξελιχθεί αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments