Ελλάδα

Μοτοπορεία διανομέων: Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην Αθήνα – Η αντίδραση Χατζηδάκη

Μοτοπορεία διανομέων: Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην Αθήνα – Η αντίδραση Χατζηδάκη
Μοτοπορεία διανομέων: Οι έντονες αντιδράσεις με αφορμή την νέα πολιτική απασχόλησης των εργαζόμενων στην efood μεταφράστηκαν σήμερα σε διαμαρτυρία.

Μοτοπορεία οργάνωσαν τα σωματεία διανομέων στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα από τις 12 μέχρι τις 16:00 μετά το μεσημέρι.

Επισημαίνουμε πως η πορεία θα καταλήξει στα γραφεία της efood στο Νέο Ηράκλειο. Τα αντανακλαστικά της αγοράς έδρασαν γρήγορα μετά τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η απόφαση της efood να μην ανανεώσει τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας σε 115 ντελίβερι και αντ’ αυτού τους πρότεινε να γίνουν, εάν το επιθυμούν, freelancers.

Μοτοπορεία διανομέων: Νέος αντίπαλος για το efood – Μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι η «Rocket»

Ως απάντηση στην efood, η Rocket, μια υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα προσφάτως, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της από αυτή την εβδομάδα.

Με νόμιμη υπόσταση και γραφεία στην Ελλάδα, η Rocket σκοπεύει να αυξήσει τοπικά το εργατικό της δυναμικό και τον στόλο της, έχοντας ως στόχο να ανοίξει έως και 500 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, μετά το επιτυχημένο της λανσάρισμα σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία, η Rocket, από τον Ιούλιο του 2021 που έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά μέχρι σήμερα, είδε τον όγκο παραγγελιών της να διπλασιάζεται μέσα σε μόλις δύο μήνες και την δημοφιλία της να αυξάνεται ραγδαία, καθώς η υπηρεσία γίνεται διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερες περιοχές και προάστια της Αθήνας.

Μοτοπορεία διανομέων: Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε το άνοιγμα των νέων θέσεων εργασίας, τονίζοντας:

«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μια διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!

Η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες. Χατζηδάκης εργασιακό

Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα «τεκμήρια» και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες.

Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι -ιδιαίτερα των ντελίβερι- έχουν ένα νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!», καταλήγει ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments