Ελλάδα

Τείχος Ανοσίας: Ανεβαίνει ο στόχος λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Τείχος Ανοσίας: Ανεβαίνει ο στόχος λόγω μετάλλαξης Δέλτα
Τείχος Ανοσίας: Λόγω της ευρείας μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα ο στόχος για το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Οι ειδικοί αναθεωρούν τον στόχο για το τείχος ανοσίας στο 85% λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Την ίδια ώρα την Τρίτη τα κρούσματα ανήλθαν στα 3.040, εκ των οποίων στο Λεκανοπέδιο Αττικής εντοπίστηκαν 544, ενώ στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 449.

Από ότι φαίνεται το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού είναι προ των πυλών, καθώς υπάρχει διαρκής άνοδος, τόσο των κρουσμάτων, όσο και του αριθμού των διασωληνώμενων. Οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία προειδοποιούν για άνοδο των ασθενών από κορωνοϊό σε ΜΕΘ. Κρούσματα σήμερα 24/8

Αλλαγή στόχους για το τείχος ανοσίας

Η επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα των σχολείων θα φανεί τέλος Σεπτεμβρίου κι αν προστεθούν παράγοντες όπως η πτώση της θερμοκρασίας, τα νούμερα θα αυξηθούν, ανέφερε ο Αθανάσιος Σκουτέλης. Σε σχέση με το τείχος ανοσίας, ο στόχος ανέβηκε στο 85% εξαιτίας του καινούργιου στελέχους Δ, επισήμανε ο κ. Σκουτέλης. Στη συνέχεια είπε ότι με το 85% προστατεύουμε το 100%. Αν δεν το πετύχουμε δεν σημαίνει παράδοση άνευ όρων.

«Το 50 είναι καλύτερο από το 49, το δεν χρειάζεται να εμβολιαστώ επειδή δεν μπoρούμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας είναι λάθος. Έτσι περιορίζουμε τη δυνατότητα του ιού να αναπαράγει νέα στελέχη ενδεχομένως πιο επικίνδυνα», τόνισε. Ταβάνι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει, αλλά είμαστε στο 58% του γενικού πληθυσμού και στον μέσο όρο της Ευρώπης. Ο στόχος είναι «όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα», είπε ο λοιμωξιολόγος.

Ανεβαίνουν τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου μαζί με κλιμάκιο θα επισκεφτεί νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους και η ετοιμότητά τους σε περίπτωση ενδεχόμενης πίεσης. Το απόγευμα επίσης αναμένεται να γίνεται η καθιερωμένη συνεδρίαση των επιδημιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης πλησιάζουν σε αριθμό αυτά της Αττικής, αλλά ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από το Covid-19.gov για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών κάθε περιοχής:

Αθήνα:

  • 61,50% ο κεντρικός τομέας με μια δόση και 60,67% με δύο δόσεις.
  • 70,96% ο βόρειος τομέας με μία δόση και 67% με δύο δόσεις.
  • 61,38 ο νότιος τομέας με μια δόση και 56,59 με δύο δόσεις.
Θεσσαλονίκη κρούσματα

Θεσσαλονίκη:

  • 55,52% με μία δόση
  • 51,24 με δύο δόσεις

Κύμα «ανεμβολίαστων» στη Βόρεια Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 54 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι. Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

 svg%3E

Γιατί ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης ξεκινά στην Ελλάδα χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα έγκριση από τον ΕΜΑ, παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενη ενημέρωση είχε αναφερθεί ότι η χώρα μας θα περίμενε να δοθεί το «πράσινο» φως από τον ευρωπαϊκό οργανισμό. Τόσο η κ. Θεοδωρίδου, όσο και ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσαν ότι η έγκριση αυτή αναμένεται σύντομα, και ανέφεραν ότι χορήγηση τρίτης δόσης έχουν ξεκινήσει και άλλες χώρες στους άνω των 60 ετών.

Η κ. Θεοδωρίδου, ανέφερε ακόμα πως φυσικά ενδιαφερόμαστε για την έγκριση του ΕΜΑ, αρκεί αυτή να έρθει γρήγορα προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι που εάν εμβολιαστούν είτε δεν θα νοσήσουν είτε δεν θα νοσήσουν σοβαρά. Τέλος ανέφερε πως η λίστα για την τρίτη δόση θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, βάσει των ατόμων που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments