Διεθνή

Ρωσία: Αεροσκάφος Antonov-26 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Ρωσία: Αεροσκάφος Antonov-26 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ
Ρωσία: «Θρίλερ» με αεροσκάφος τύπου Antonov-26 το οποίο «εξαφανίστηκε» από τα συστήματα επιτήρησης. Αναλυτικά όλες οι πρόσφατες πληροφορίες.

Αεροσκάφος τύπου Antonov-26 (An-26) χάθηκε σήμερα Τετάρτη 22/09 από το ραντάρ στην περιοχή Χαμπαρόφσκ, στη Ρωσία.

«Το αεροσκάφος An-26 με έξι μέλη πληρώματος εξαφανίστηκε από ραντάρ 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χαμπαρόφσκ», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή έσπευσε ελικόπτερο Mi-8 για την αναζήτηση του χαμένου αεροπλάνου, πρόσθεσε πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο οι συνθήκες δεν ευνοούν τις έρευνες καθώς ο καιρός είναι άσχημος, κάτι που ίσως να είναι και η αιτία για το γεγονός ότι το αεροσκάφος «χάθηκε».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το Antonov εκτελούσε την πτήση για να δοκιμάσει τον εξοπλισμό επικοινωνίας του.

Μένει να φανεί αν πρόκειται για πτώση του αεροσκάφους ή τεχνική δυσλειτουργία.

Τουρκία: Συνετρίβη ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο – 8 νεκροί

Το περασμένο καλοκαίρι και για την ακρίβεια στις 14 Αυγούστου, ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Beriev-200 είχε συντριβεί στην τότε δοκιμαζόμενη από τις φλόγες Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος είχε νοικιάσει η Τουρκία από τη Ρωσία, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονταν εκείνη την περίοδο στη γειτονική χώρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τότε για το τραγικό περιστατικό:

«Το αεροπλάνο Be-200 συνετρίβη κατά την προσγείωση κοντά στα Άδανα. Μια ομάδα στάλθηκε στο σημείο του ατυχήματος, για να διερευνήσει το ατύχημα». Στο αεροσκάφος επέβαιναν οκτώ άτομα, πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Russia Today, και οι οκτώ επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments