Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Tα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Tα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, οι ειδικοί ενημέρωσαν για τις εξελίξεις για την πανδημία.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πορεία που έχει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Στην ενημέρωση συμμετέχει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο επίκουρος Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και το μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.125 νέες λοιμώξεις, εκ των οποίων 403 εντοπίστηκαν στην Αττική και 345 στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα

Το λόγο πήρε πρώτη η Μίνα Γκάγκα και ανέφερε: «Υπάρχει αυξητική τάση στη Βόρεια Ελλάδα που κυμαίνεται από 11 έως 36% ανάλογα με τον νομό».  Στη συνέχεια η κα Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε αρχικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας σήμερα 23 Σεπτεμβρίου. Η πορεία της πανδημίας εμφανίζει μια σταθεροποίηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι στα 34 έτη. Όπως είπε το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Βόρεια Ελλάδα, με διπλασιασμό κρουσμάτων στην Ξάνθη και μεγάλη αύξηση σε άλλους νομούς όπως η Δράμα, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς καθώς θα προκαλέσει αύξηση νοσηρότητας.

Και η Θεσσαλονίκη εμφανίζει σταθερά υψηλό αριθμό κορυσμάτων γεγονός που οξύνει την ανησυχία. Την ίδια στιγμή συνολικά παρατηρείται, .ε εξαίρεση την Βόρεια Ελλάδα, αποκλιμάκωση στο σύστημα υγείας. Το 37% των νοσηλευόμενων ασθενών είναι μεταξύ 45 και 65 ετών. Η πανδημία σήμερα είναι μια επιδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι ισχύει με τα κρούσματα σε παιδιά

Ο αριθμός των θετικών self test στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα είναι σταθερός, ενώ δεν παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, ούτε στις νοσηλείες των ανηλίκων. Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, το 24% των κρουσμάτων στην Ελλάδα αφορά παιδιά κάτω των 17 ετών και δεν ισχύει ότι ένα στα τρία παιδιά νοσούν. Η κ. Παπαευαγγέλου επέμεινε στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στη χρήση μάσκας στο σχολείο. Το τέστινγκ και η τήρηση των μέτρων κερδίζει έδαφος απέναντι στην καραντίνα.

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που έκλεισαν τα πρώτα τμήματα είναι μια περιοχή που έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά. Περισσότεροι από 40.000 έφηβοι 12 έως 14 ετών έχουν ήδη λάβει μία δόση εμβολίου. Κορωνοϊός ενημέρωση

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν σαφή σημεία βελτίωσης αναφορικά με την πίεση στο ΕΣΥ. Σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, περιμένουμε ταχύτερη εξάπλωση της επιδημίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ασθενείς με Covid-19 στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, η κα Γκάγκα τόνισε πως «δεν έχει γίνει καμία αίτηση από πανεπιστημιακές κλινικές. Είναι φυσικό να θέλουν να έχουν και άλλα περιστατικά για να μπορούν να κάνουν την εκπαίδευση. Θα έχουμε το νου μας και στους ασθενείς με covid και στους ασθενείς με τα άλλα νοσήματα και στόχος μας είναι η εκπαίδευση να γίνεται κανονικά».

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments