Ελλάδα

Πέθανε ο εικαστικός Λάζαρος Τσολαρίδης

Πέθανε ο εικαστικός Λάζαρος Τσολαρίδης
Λάζαρος Τσολαρίδης: Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός εικαστικός σε ηλικία 52 ετών.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία, μόλις 52 ετών ο εικαστικός Λάζαρος Τσολαρίδης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νέο Πρόδρομο. Πρόσφατα έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος και Μίκης Θεοδωράκης.

Λίγα λόγια για τον Λάζαρο Τσολακίδη

Γεννημένος στη Βέροια,το 1969., αποφοίτησε από το ΕΠΛ Βέροιας το 1987 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε διετείς σπουδές γραφιστικής στον Ευκλείδη. Το 1991 εγκαταστάθηκε στα Χανιά, όπου αποφοίτησε από τη σχολή αγγειοπλαστικής το 1993. Τα τρία επόμενα χρόνια εξέθετε τα έργα του στην ιδιωτική του γκαλερί «Παράωρο». Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο ενώ δίδασκε καλλιτεχνικά μαθήματα σε ιδιωτικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Από το 1996 έως το 1999 εργάστηκε ως γραφίστας σε εκδοτικό οίκο των Αθηνών ενώ από το ’99 δίδασκε αγγειοπλαστική στη Δ.Ε. για ΑΜΕΑ του Δήμου Βέροιας. Παράλληλα, συμμετείχε στις ετήσιες εκθέσεις εικαστικών της Ν.Α. Ημαθίας το 2003, 2004 και 2005 και διατηρούσε ιδιωτικό εργαστήριο στη Βέροια όπου δημιουργούσε έργα με ξύλο, μέταλλο, πέτρα, γυαλί και πηλό.

Η ανακοίνωση του ΕΕΤΕ

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για τον αναπάντεχο θάνατο του εικαστικού Λάζαρου Τσολαρίδη. Ο Λάζαρος Τσολαρίδης γεννήθηκε το 1969 στη Βέροια. Τελειώνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ακολούθησε διετείς σπουδές Γραφιστικής στον Ευκλείδη. Το 1991 εγκαταστάθηκε στην Κρήτη και αποφοίτησε από την Σχολή Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής το 1993. Ανοίγει το δικό του εργαστήρι στα Χανιά.

Εμπνευσμένος από την Ελληνική Λαϊκή Παράδοση, αλλά και εισάγοντας δικά του νεωτεριστικά στοιχεία, σχεδιάζει και κατασκευάζει γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα από πηλό. Παράλληλα δίδασκε καλλιτεχνικά μαθήματα, σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από το 1996 μέχρι το 1999, εργάστηκεως Γραφίστας στον εκδοτικό οίκο Μαρματάκη. Επιστρέφει στη Βέροια όπου και μεταφέρει το εργαστήριό του. Ενώ συνεχίζει να εξελίσσει την κεραμική του Τέχνη, αρχίζει να δουλεύει και με άλλα υλικά όπως ξύλο, μέταλλο, γυαλί, πέτρα κ.α. Κατασκευάζει κοσμήματα. Παράλληλα διδάσκει την Τέχνη της Κεραμικής στα εργαστήρια Λαϊκής Επιμόρφωσης του Δήμου Βέροιας. Ασχολείται με την Αγιογραφία, γράφει ποίηση και αναζητεί νέους τρόπους έκφρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments