Πολιτική

Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης lockdown στη Θεσσαλονίκη

Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης lockdown στη Θεσσαλονίκη
Οικονόμου: Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στους εμβολιασμούς και την πορεία της οικονομίας.

Τέλος στα σενάρια για περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε χθες και ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης.

Οικονόμου: Όσα ανέφερε για Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Στο ερώτημα για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Βόρεια Ελλάδα και αν υπάρχει θέμα lockdown απάντησε: «Στην Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Επισημάναμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα σχολεία και στα τμήματα που έκλεισαν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και πρόσθεσε ότι ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Οικονόμου

Τι είπε για εμβόλια και μονοκλωνικά αντισώματα

Όσον αφορά την εμβολιαστική καλυψη στη χώρα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να πείσουμε όσο δυνατόν περισσότερους να εμβολιαστούν. «Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση.

Οικονόμου: Για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

«Όπως γνωρίζετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων στη Νέα Υόρκη με ξένους ηγέτες, αξιωματούχους του ΟΗΕ, στελέχη της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας καθώς και στελέχη της δυναμικής ελληνικής ομογένειας.

Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού θα βρίσκονται οι συμμαχίες της χώρας, περιφερειακές, ευρωπαϊκές, διεθνείς, σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και οι σχέσεις με το Αμερικανικό Κογκρέσο. Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ για επιλεγμένους ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Η τοποθέτησή του για την οικονομία

  • Διαπιστώνεται τώρα από την ΕΛΣΤΑΤ ότι το πρώτο επτάμηνο 2021 η συνολική αξία των εξαγωγών έφτασε τα 22,11 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 24,7% έναντι του αντίστοιχου επταμήνου το 2020.
  • Διαπιστώνεται, επίσης, ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο 2021, οι καθαρές εισροές Άμεσων Ξένων Επενδύσεων ανήλθαν σε 2,31 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
  • Η Κυβέρνηση συνέχισε, με καλό ρυθμό, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από τομείς.
  • Αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ώστε να βγει η χώρα μας από την υγειονομική κρίση πιο δυνατή και να αυξηθούν οι ιδιωτικές, αλλά και δημόσιες επενδύσεις.
  • Η επίπτωση της πανδημίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι περιορισμένη, χάρη στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, με αιχμή την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής», τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών, την παροχή 2ης ευκαιρίας και τα προγράμματα «Γέφυρα».
  • Τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments