Ελλάδα

Πέθανε ο Νικόλαος Πετράτος

Πέθανε ο Νικόλαος Πετράτος
Νικόλαος Πετράτος: Την τελευταία του πνοή άφησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Άργους μετά την μάχη του με τον καρκίνο.
Νικόλαος Πετράτος: Την τελευταία του πνοή άφησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Άργους μετά την μάχη του με τον καρκίνο.

Έφυγε ο Νικόλαος Πετράτος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΡΓΟΣ ΑΕ, μετά από την πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Πρόσφατα έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Δημητριάδης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος και Μίκης Θεοδωράκης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη στην περιοχή Τζανάτα στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Πετράτος υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Πρακτορείου Διανομής Τύπου, υπηρετώντας το χώρο του Τύπου από υψηλές θέσεις ευθύνης και συνέβαλε στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Πρακτορείου. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Ομίλου, που εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Λίγα λόγια για τον Νικόλαο Πετράτο

Ο Νικόλαος Πετράτος γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Με σπουδές στην Πληροφορική, ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή στον Τύπο από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπου εργάστηκε από το 1982 μέχρι το 1999 στη θέση ευθύνης για την ανάπτυξη του μηχανογραφικού συστήματος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας, την παρακολούθηση της αγοράς της έντυπης ενημέρωσης και την στατιστική επεξεργασία των κυκλοφοριακών στοιχείων των εντύπων.

Ήδη από το 1999 συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα δημιουργίας του Ομίλου ΑΡΓΟΣ από τη θέση του Διευθυντή Κυκλοφορίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό του συστήματος διανομής του Ελληνικού Τύπου. Η συνεισφορά του στην δημιουργία και διαμόρφωση του μηχανισμού παρακολούθησης των κυκλοφοριών των εντύπων των εκδοτικών εταιρειών όλης της αλυσίδας διακίνησης και διανομής του έντυπου τύπου και οι παρεμβάσεις του υπήρξαν καίριες. Από το έτος 2017 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΑΡΓΟΣ και από το 2018 μέχρι σήμερα διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Σε όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία τον διέκρινε το ήθος του, η συνέπειά του και ο επαγγελματισμός του και κυρίως το ευγενικό του χαμόγελο ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εκτός από το επαγγελματικό πάθος που τον διακατείχε για την απρόσκοπτη διανομή του Τύπου, τον διέκρινε η αγάπη του και το πάθος του για τις τρεις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Μαριλένα και τις κόρες του Κατερίνα και Ισμήνη που στάθηκαν δίπλα του όλο το χρονικό διάστημα που έδωσε μάχη με τον καρκίνο. Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του θα τον θυμούνται πάντα για την ευγένεια , την καλοσύνη και την ηρεμία που αντιμετώπιζε την καθημερινότητά του μαζί τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments