Ελλάδα

Σχολεία κορωνοϊός: Έκλεισε τμήμα στην Κορινθία

Σχολεία κορωνοϊός: Έκλεισε τμήμα στην Κορινθία
Σχολεία κορωνοϊός: Θα παραμείνει σε αναστολή από σήμερα, 24/09, έως τις 3 Οκτωβρίου.

Το τρίτο τμήμα σχολείου που κλείνει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές είναι στο χωριό Μούλκι του δήμου Σικυωνίων, στην Κορινθία. Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ’2, που θα παραμείνει σε αναστολή από σήμερα, 24/09, έως τις 3 Οκτωβρίου. Τα δύο πρώτα τμήματα σε σχολεία που μπήκαν σε αναστολή λόγω αύξησης κρουσμάτων που έφερε ο κορωνοϊός ήταν στη Θεσσαλονίκη, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών.

Σχολεία κορωνοϊός: Έκλεισαν τα πρώτα τμήματα λόγω κρουσμάτων

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς έφερε και αύξηση κρουσμάτων μαθητών στα σχολεία. Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε την αναστολή λειτουργίας σε δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αποτελούν τα πρώτα που κλείνουν για τη φετινή σχολική χρονιά στην Ελλάδα. Σχολεία κορωνοϊός

Συγκεκριμένα, από εχθές ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος, αναφέρει το voria.gr. Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων άνοιξαν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου, αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα μέσα σε τμήμα, τότε απομονώνεται και το τμήμα δεν κλείνει.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε σχολείο απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του. Σχολεία κορωνοϊός

Σχολεία κορωνοϊός: Θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Όπως αναφέρει o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προσωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», σημειώνει ο κ. Μπαχαράκης.

Σημειώνεται πως στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από εχθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Μιχάλη Βουλγαρίδη, βρίσκονται, ήδη, σε επικοινωνία με το σχολείο και προχωρούν σε απολυμάνσεις. Ο αντιδήμαρχος προσθέτει πως υπάρχουν και μεμονωμένα κρούσματα και σε άλλα σχολεία του δήμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments