Πολιτική

Φωτεινή Αραμπατζή: Η ΔΕΗ επί των ημερών μας εξυγιάνθηκε και εκσυγχρονίστηκε λειτουργικά

Φωτεινή Αραμπατζή: Η ΔΕΗ επί των ημερών μας εξυγιάνθηκε και εκσυγχρονίστηκε λειτουργικά
Φωτεινή Αραμπατζή: Στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Από τις έξι" βρέθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατομμύρια.

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις έξι” βρέθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατομμύρια.

Για τη ΔΕΗ και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου

“Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ συνδέονται με την κεντρική ανησυχία που έχει κάθε Έλληνας πολίτης το επόμενο διάστημα για τις τιμές του ρεύματος.Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο αυτό. Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε ένα παροδικό φαινόμενο το οποίο θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι τα Χριστούγεννα και οι εκτιμήσεις είναι ότι μιλάμε πλέον για ένα φαινόμενο το ποίο σύμφωνα με τους αναλυτές θα κρατήσει ένα 6μηνο με 9μηνο.. δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπoυ του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτεινή Αραμπατζή: Η ΔΕΗ επί των ημερών μας εξυγιάνθηκε και εκσυγχρονίστηκε λειτουργικά

Από την πλευρά της η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος κ. Φωτεινή Αραμπατζή σημείωσε ότι: “Καταρχάς να πω εγώ ότι η ΔΕΗ πλέον έχει μια επάρκεια κεφαλαίων που ξεπερνά τα 2.3 δις. ύστερα και από την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό όπως καταλαβαίνεται της δίνει μια ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια. Πρέπει να τονίσουμε ότι η ΔΕΗ επί των ημερών μας εξυγιάνθηκε, εκσυγχρονίστηκε λειτουργικά και το γεγονός αυτό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προφανώς δίνει μια δυνατότητα της μη εξάρτησής μας σε άλλες αγορές σε επίπεδο ενεργειακό και βεβαίως της επένδυσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός της χώρας.

Τα 150 εκατομμύρια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ως ένα ακόμη μέτρο άμβλυνσης των αυξήσεων που υπάρχουν όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο είναι ένα μέτρο. Από εκεί και πέρα θυμίζω ότι μόλις προχθές στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας ο κ. Σκρέκας στη Λιουμπλιάνα έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση να υπάρξει ένα ταμείο ουσιαστικά το οποίο θα στηρίξει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με το αυξημένο ενεργειακό κόστος…

Για το μέλλον της ΔΕΗ και τα νοικοκυριά

Ερωτηθείσα η κ. Αραμπατζή για το αν μελλοντικά θα μπορεί η ΔΕΗ να παρεμβαίνει με μέτρα στήριξης και ανακούφισης υπέρ των νοικοκυριών δήλωσε: “Η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει ως κυβέρνηση στην πράξη και όχι στα λόγια ότι στηρίζει στην πράξη τα νοικοκυριά με πληθώρα μέτρων και σε αντίξοες συνθήκες όπως ήταν αυτές της πανδημίας, μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, επεμβαίνει με θετικές πολιτικές στην ενίσχυση και των μικρομεσαίων και των καταναλωτών και τω επιχειρήσεων”.

Για τα Ελληνοτουρκικά

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά τόνισε: “Νομίζω ότι η χώρα και η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει μια σταθερή στάση μιας χώρας αξιόμαχης με αυτοπεποίθηση που καταρχάς έχει κάνει το πρόβλημα με την Τουρκία ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και όχι εθνικό. Σας θυμίζω τα γεγονότα στον Έβρο, σε όλους τους τόνους και σε όλα τα φόρα διατυπώνει τις πάγιες θέσεις της για το σεβασμό του Διεθνούς Δικαιού, των κανόνων και του δικαίου της θάλασσας….”

Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ

Λίγα λόγια την κυρία Φωτεινή Αραμπατζή

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ως ανταποκρίτρια παραγωγός στους σταθμούς Mega, ANT1, Star, Alpha, Alter και ΕΡΤ3, ενώ από το 1998 δημιούργησε τον περιφερειακό ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. στις Σέρρες, τον οποίον και διηύθυνε μέχρι το 2012. Η Φωτεινή Αραμπατζή είναι πτυχιούχος της Νομικής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ενώ παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών στο London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήμες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Ομιλεί την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ιταλική γλώσσα.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2012 και επανεκλέγεται μέχρι και σήμερα. Θήτευσε ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ τις περιόδους από Μάρτιο 2015 έως Φεβρουάριο 2016 και από Φεβρουάριο 2017 έως Ιούλιο 2019 και ως Τομεάρχης Τουρισμού την περίοδο Φεβρουάριος 2016 – Ιανουάριος 2017.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments