Πολιτική

Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο

Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμο είναι το επόμενο 48ωρο για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων , ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό».

Ο Βασίλης Λεβέντης διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες και είχε λάβει οδηγίες για νοσηλεία κατ΄οίκον.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, και πήγε στον Ευαγγελισμό όπου οι γιατροί αποφάσισαν τη διασωλήνωσή του σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και το επόμενο 48ωρο θεωρείται κρίσιμο. Υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του εξαιτίας και της ηλικίας του, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεροποιηθεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είναι ανεμβολίαστος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται για ποιο λόγο. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Ιούλιο ότι δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στέλνουν μέσω των κοινωνικών δικτύων οι φίλοι της Ένωσης Κεντρώων.

Η ανακοίνωση

Φίλες και φίλοι της Ένωσης Κεντρώων, σας ενημερώνουμε ότι ο πρόεδρος της καρδιάς μας ο Βασίλης Λεβέντης, νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας με επιπλοκές νόσησης από τον κορονοϊό SARS-COV2.

Ας στείλουμε όλοι τις ευχές μας στο Βασίλη Λεβέντη για ταχεία ανάρρωση.

Βασίλης Λεβέντης: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Βασίλης Λεβέντης (Μεσσήνη Μεσσηνίας, 2 Νοεμβρίου 1951) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η πρώτη ουσιαστική επαφή που είχε ο Βασίλης Λεβέντης με την πολιτική έγινε το 1975 όταν, ως συνεργάτης του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Κυπριανού Μπίρη, συνέβαλε στη σύνταξη των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος και στη δημιουργία του προγράμματος ΔΕΠΟΣ. Βασίλης Λεβέντης

Με την ενεργό πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1974 ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Το 1982 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα. Ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι» συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς. Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας Το 1990 ίδρυσε το οικολογικό κόμμα Οικολόγοι Ειρηνιστές Πράσινοι, με το οποίο συμμετείχε στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 1990. Το 1992 συνεργάστηκε με το κόμμα Κέντρο του Γιώργου Γ. Παπανδρέου στη δημιουργία του κόμματος Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων. Το 1992 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων, μετέπειτα γνωστού ως Ένωση Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συμμετοχής του στις αναπληρωματικές εκλογές στις 5 Απριλίου 1992 στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθήνας. Το 1992 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων, μετέπειτα γνωστού ως Ένωση Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συμμετοχής του στις αναπληρωματικές εκλογές στις 5 Απριλίου 1992 στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθήνας. Τόδε δεν είχε εκλεγεί βουλευτής, ωστόσο απέσπασε περισσότερες από 100 χιλιάδες ψήφους (114.942), αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από την εκλογική δύναμη της Ένωσης Κεντρώων στην περιφέρεια.

Η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο από το 1993. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτού επί την ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments