Τεχνολογία

Xiaomi Civi: Selfie camera με αισθητήρα αυτόματης εστίασης

Xiaomi Civi: Selfie camera με αισθητήρα αυτόματης εστίασης
Xiaomi Civi: Προ των πυλών η επίσημη παρουσίαση του νέου smartphone από τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της νέας κινεζικής συσκευής.

Ιδιαίτερη έμφαση στην μπροστινή κάμερα στα μοντέλα της οικογένειας Xiaomi Civi φαίνεται πως έδωσε η κινεζική εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, η μπροστινή κάμερα της νέας συσκευής αναμένεται να δίνει μεγάλες δυνατότητες αυτοφωτογράφισης. Ο αισθητήρας της θα είναι στα 32 Megapixel και θα έχει δυνατότητα αυτόματης εστίασης.

Η παρουσίαση του Xiaomi Civi είναι προ των πυλών, στην Κίνα, αλλά έχουμε ήδη μάθει αρκετές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, καθώς και για τον όμορφο σχεδιασμό του. Σειρά έχει τώρα η κάμερα στο μπροστινό μέρος, που αναμένεται να είναι στα 32 Megapixel, με λειτουργία autofocus. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi κάνει κάτι αντίστοιχο στη selfie camera για τα smartphones της.

Ένα άλλο στοιχείο που μαθαίνουμε για το Xiaomi Civi είναι ότι το συνολικό βάρος θα είναι στα 166 γραμμάρια, ενώ χαρακτηριστικό θα είναι το λεπτό προφίλ της συσκευής που δεν θα ξεπερνά τα 7 χιλιοστά. Το Xiaomi Civi δίνει έμφαση στο σχεδιασμό και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα teasers της Xiaomi.

Xiaomi Civi: Ξεπέρασε την Samsung σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Xiaomi ξεπέρασε σε πωλήσεις την Samsung.  Τα στοιχεία της Strategy Analytics για την ευρωπαϊκή αγορά smartphones, δείχνουν μία σημαντική ανατροπή υπέρ της Xiaomi.

Από μόνη της η απώλεια της πρώτης θέσης για τη Samsung θα μπορούσε να αποτελέσει είδηση, ειδικά αφού τα σκήπτρα της κατηγορίας πλέον αποκτά η Xiaomi. Τα στοιχεία της Strategy Analytics δείχνουν ότι η Xiaomi προώθησε στην ευρωπαϊκή αγορά 12.7 εκατομμύρια smartphones από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 67.1% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα της περασμένης χρονιάς. svg%3E

Xiaomi Civi: Το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά

Η Xiaomi κατέκτησε το 25.3% της αγοράς smartphones στην Ευρώπη, με την παρουσία της να είναι πολύ ισχυρή στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων. Η κατάσταση είναι επωφελής για την Xiaomi, η οποία φαίνεται να καρπώνεται τις απώλειες της Huawei στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την πλευρά της η Samsung είχε μερίδιο της αγοράς στην Ευρώπη 24%, κάτι που μεταφράζεται σε 12 εκατομμύρια αποστολές smartphones. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Apple, με μερίδιο αγοράς 19.2%, ενώ η κορυφαία πεντάδα κλείνει με την Oppo και την Realme, στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στην θέση 338 των Fortune 500

Το περιοδικό Fortune έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 500 πλουσιότερες εταιρίες του πλανήτη. Οι περισσότερες εταιρίες από μία χώρα στη λίστα προέρχονται από την Κίνα (135), ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Xiaomi. Μάλιστα η εταιρία βελτίωσε κατά 84 θέσεις τη βαθμολογία της σε σχέση με πέρυσι, κατακτώντας την 338η θέση.

Στην κορυφή, βρίσκουμε γίγαντες όπως Walmart (#1), Amazon (#3), Apple (#6), ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν εταιρίες πετρελαιοειδών, αυτοκινητοβιομηχανίας και τραπεζικών. Samsung και Alphabet βρίσκονται στην 15η και 21η θέση αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments