Διεθνή

Γερμανία: Οι πρώτες τρανσέξουαλ βουλευτές στην Bundestag

Γερμανία: Οι πρώτες τρανσέξουαλ βουλευτές στην Bundestag
Γερμανία: Οι 2 πρώτες τρανστζέντερ βουλευτές στην ιστορία της Bundestag είναι γεγονός.

Τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών έφερε νικητήριο κόμμα τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η παράταση συγκέντρωσε το 25,7% των ψήφων και κέρδισε τη μάχη από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).

Τα αποτελέσματα αυτά γυρίζουν και μια ιστορική σελίδα στα πολιτικό-κοινωνικά τεκταινόμενα της Γερμανίας, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά θα εκπροσωπήσουν τους Γερμανούς στην Bundestag τρανσέξουαλ βουλευτές. Ο λόγος για τις Τέσσα Γκανσερέρ και την Νίκε Σλάβικ των Πρασίνων, που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Πρόκειται για τα πρώτα τρανσετζέντερ άτομα που θα περάσουν το κατώφλι του γερμανικού κοινοβουλίου. Οι είσοδος τρανς βουλευτών στη Bundestag αναδεικνύει τα προοδευτικά αντανακλαστικά των πολιτών.

Η ιστορία των 2 πρώτων τρανς βουλευτών στη Γερμανία

Η Τέσσα Γκανσερέρ αρχικά πολιτευόταν μέχρι το 2019 ως άνδρας Μάρκους Γκανσερέρ και τότε πήρε την απόφαση να αλλάξει την ταυτότητά της, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στην χώρα με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή. εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων.

Η 44χρονη κέρδισε τη μάχη στη Βαυαρία και πλέον έχει τον τίτλο της πρώτης τρανσέξουαλ ομοσπονδιακής βουλευτής. Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα σε δημοσιογράφους: «Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα».

Η Γκανσερέρ είναι παντρεμένη με την Ινές Αϊχμίλερ και έχει δύο γιους.

Στη γερμανική όμως Βουλή μπαίνει και η  27χρονη Νίκε Σλάβικ, του κρατιδίου Λεβερκούζεν – Κολωνίας, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag». Και αυτή κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη βουλή με το κόμμα των Πρασίνων.

Οι Πράσινοι κατέγραψαν το υψηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του κόμματος, εξασφάλισαν το 14,8% των ψήφων και αναδείχθηκαν σε τρίτη δύναμη της Bundestag, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βελτίωσε τη θέση του, συγκεντρώνοντας το 11,5% των ψήφων. Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έπεσε από την τρίτη στην πέμπτη θέση, με το 10,3% των ψήφων. Το κόμμα Η Αριστερά έπεσε στο 4,9%.

Πλέον όλο το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που θα γίνει είτε υπό τους Σοσιαλδημοκράτες, που κέρδισαν αλλά με μικρή διαφορά, είτε υπό τους συντηρητικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments