Lifestyle

Greta Thunberg: Ποζάρει λουσμένη με πετρέλαιο και μιλά για τον αυτισμό της

Greta Thunberg: Ποζάρει λουσμένη με πετρέλαιο και μιλά για τον αυτισμό της
Greta Thunberg: Λούστηκε με πετρέλαιο και δήλωσε: «Ο αυτισμός είναι η υπερδύναμή μου»

Παραπέμποντας στις επιπτώσεις του πετρελαίου η Greta Thunberg λούστηκε με μαύρη μπογιά που έσταζε στο πρόσωπο, τα μάτια, το λαιμό και τους ώμους της κι ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία το κόνσεπτ της φωτογράφισης που ήδη έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στην Ευρώπη.

Η 18χρονη ακτιβίστρια πόζαρε στον φακό του γνωστού φωτογράφου Marcus Ohlsson για το νέο περιοδικό «Sarurday» που εκδίδει ο Guardian.

Ένα απόσπασμα από το παρασκήνιο της φωτογράφισης είδαμε στο Instagram με τη λεζάντα: «Για όσους αμφέβαλαν για την αυθεντικότητα της φωτογράφισης».

Η νεαρή Σουηδέζα δήλωσε: «Ήταν καλύτερα από ό,τι πίστευα. Είχα μια κορδέλα στα μαλλιά για να μην μαυρίσουν, αλλά τελικά, η μπογιά πέρασε την κορδέλα και τα μαλλιά μου έγιναν κατάμαυρα. Ήταν πολύ δύσκολο να βγάλω μετά τη μπογιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πίστη στους ανθρώπους

Για την Greta και τους αγώνες που δίνει από παιδί, μεγαλύτερη αλλαγή είναι η πίστη στους ανθρώπους. «Δεν πίστευα πως οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για το κλίμα γιατί όσοι ήξερα ήταν σε φάση ”α ναι, το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι γι’ αυτό”. Όμως, αποδείχτηκε πολλοί νέοι άνθρωποι στην πραγματικότητα ενδιαφέρονταν. Και μάλιστα πολύ! Και είναι πανέτοιμοι να κάνουν κάτι για το κλίμα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα», τονίζει.

Ο αυτισμός είναι η υπερδύναμή μου

Η 18χρονη μίλησε για τον αυτισμό της και τον περιγράφει ως την υπεδύναμή της. «Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το οποίο μπορούν να ασχολούνται για πάντα χωρίς να βαριούνται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμός μπορεί να είναι κάτι που σε συγκρατεί, όμως αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες, αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους και τις προσαρμογές που χρειάζεσαι, και νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό, τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για καλό. Και νομίζω πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments