Ελλάδα

Σειρήνες: Γιατί ήχησαν σε όλη την Ελλάδα

Σειρήνες: Γιατί ήχησαν σε όλη την Ελλάδα
Σειρήνες: Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας ήχησαν σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 21».
Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της διακλαδικής άσκησης  των Ενόπλων Δυνάμεων, «Παρμενίων».

ΣειρήνεςΣειρήνες: Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

  • Στις 11:00 το πρωί σήμανε συναγερμός αεροπορικής επίθεσης για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
  • Στις 11:05 το πρωί σήμανε η λήξη συναγερμού για επίσης 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, είχε καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. Σειρήνες

Η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2021» άρχισε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και συμμετέχει το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις προηγούμενες μέρες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε, σε θαλάσσιο άλμα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο Chinook CH-47D και στη συνέχεια σε δραστηριότητες υποβρυχίων καταστροφέων, μαζί με τους διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου.

Επίσης, επισκέφθηκε και το στρατόπεδο «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» όπου εδρεύει η νεότευκτη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων της, ειδικά σε ό,τι αφορά στην άσκηση «Hercules 21», καθώς και για την προετοιμασία του «Παρμενίων 2021».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments