Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Αλλαγή σελίδας στη Γερμανία μετά τις εκλογές

Βαρβιτσιώτης: Αλλαγή σελίδας στη Γερμανία μετά τις εκλογές
Βαρβιτσιώτης: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε το αποτέλεσμα των γερμανικών εθνικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε σχετικά με το αποτέλεσμα των γερμανικών εθνικών εκλογών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Όλαφ Σολτς έχει ήδη δηλώσει πως θα επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Πιο συγκεκριμένα, στην επομένη των γερμανικών εκλογών και το κατά πόσο οι εξελίξεις στη Γερμανία θα επηρεάσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”. Βαρβιτσιώτης

“Μια αλλαγή σελίδας σε σχέση με τα κόμματα, δεν νομίζω ότι έχουμε αλλαγή σελίδας σε σχέση με τις πολιτικές”

«Αυτό το οποίο φαίνεται από τις χθεσινές εκλογές είναι ότι έχουμε μια αλλαγή σελίδας», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε: «Μια αλλαγή σελίδας σε σχέση με τα κόμματα, δεν νομίζω ότι έχουμε αλλαγή σελίδας σε σχέση με τις πολιτικές. Οι διαφορές ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες και τους χριστιανοδημοκράτες δεν φαίνονται τόσο βαθιές, ώστε η Γερμανία να κινηθεί σε μία άλλη κατεύθυνση».

Αναφορικά με την άνοδο των Πρασίνων, επισήμανε ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα στην ατζέντα των νέων ψηφοφόρων, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα επηρεάσει την ελληνική πολιτική σκηνή η νίκη των σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία αλλά και για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει, γιατί δεν συνδέεται με τους σοσιαλδημοκράτες, προσθέτοντας ότι η Αριστερά έχασε το μισό της δύναμής της.

Το αποτέλεσμα και η πρώτη δήλωση του Όλαφ Σολτς

«Ενίσχυσαν τρία κόμματα – του Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το FDP – κατά συνέπεια, οι πολίτες αυτής της χώρας έδωσαν καθαρή εντολή – αυτοί οι τρεις πρέπει να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση».  svg%3E

Το SPD εξασφάλισε το 25,7% των ψήφων, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές της Μέρκελ υποχώρησαν στο 24,1% (-8,9 ποσοστιαίες μονάδες). Οι Πράσινοι βρέθηκαν στο 14,8% και το FDP στο 11,5%. Ο Όλαφ Σολτς ελπίζει ότι μία συμφωνία κυβερνητικής συμμαχίας μπορεί να επιτευχθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Όμως, ο υποψήφιος καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ δήλωσε ότι μπορεί να προσπαθήσει επίσης να σχηματίσει κυβέρνηση, παρά την ήττα των συντηρητικών, που κατέγραψαν την χειρότερη εκλογική τους επίδοση στην Ιστορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments