Πολιτική

Χαρίτσης: Αδράνεια μηνών στην αντιμετώπιση των ανατιμήσεων

Χαρίτσης: Αδράνεια μηνών στην αντιμετώπιση των ανατιμήσεων
Χαρίτσης: Η ελληνική οικονομία για δεκαετίες αναπτύχθηκε χάρη στο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο «για αδράνεια μηνών στην αντιμετώπιση των ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής», ασκεί ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «δουλειά της κυβέρνησης είναι να παρεμβαίνει και όχι να παρακολουθεί τις εξελίξεις». Παράλληλα πρόσθεσε πως τους τελευταίους μήνες η χώρα μας «για δεκαετίες αναπτύχθηκε χάρη στο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και τους τελευταίους μήνες βρεθήκαμε να έχουμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη».

Χαρίτσης: «Επί ΣΥΡΙΖΑ και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τα τιμολόγια της ΔΕΗ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά είχαμε και μεσοσταθμική μείωση 12%»

Στην συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πειραιάς, Κανάλι 1», ο κ. Χαρίτσης ανέφερει: «Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε χθες στη Βουλή το ζήτημα των αυξήσεων σε είδη διατροφής, βασικά προϊόντα και υπηρεσίες και πρωτίστως το ηλεκτρικό ρεύμα, που πλήττουν ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη βιομηχανία». Αφού σημειώνει ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν είχαν τίποτα να ανακοινώσουν για τις ανατιμήσεις». Χαρίτσης

Ο κος Χαρίτσης προσθέτει: «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση την ρύθμιση της αγοράς ώστε να αντιμετωπιστεί η χειραγώγησή της από ολιγοπωλιακές πρακτικές, ειδικά προγράμματα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και το πετρέλαιο…Οι αυξήσεις στην ενέργεια επηρεάζουν το σύνολο της οικονομίας. Η ελληνική οικονομία για δεκαετίες αναπτύχθηκε χάρη στο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και τους τελευταίους μήνες βρεθήκαμε να έχουμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη».

Κλείνοντας ανέφερε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τα τιμολόγια της ΔΕΗ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά είχαμε και μεσοσταθμική μείωση 12% ενώ παρά τις ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές, καταφέραμε να διατηρήσουμε τον δημόσιο έλεγχο και στην ΔΕΗ αλλά και τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΠΑ υποδομών. Με την ΝΔ είδαμε αυξήσεις στα τιμολόγια ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments