Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ακατάλληλο μπιφτέκι κοτόπουλου

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ακατάλληλο μπιφτέκι κοτόπουλου
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο παρασκεύασμα από κρέας πουλερικών στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού σαλμονέλα.

Κατεψυγμένα μπιφτέκια με κρέας πουλερικών ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς στη δειγματοληψία εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ THE BURGER ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ», με αριθμό παρτίδας L210720 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20-07-2022, καθαρού βάρους 2 X 180 γρ.

Τι έδειξε η ανάλυση

Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εργαστηρίων, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ και διαπιστώθηκε ότι το προϊόν με τα ως άνω στοιχεία είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι βρέθηκε θετικό στο παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Τι είναι ο ΕΦΕΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ. συστάθηκε το 1999. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Ως μία δυναμικά αναπτυσσόμενη από πλευράς αρμοδιοτήτων και προδιαγραφών υπηρεσία, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων συνιστά τον κύριο φορέα ελέγχου τροφίμων στην Ελλάδα. Από την εγκατάστασή του στις 13 Ιανουαρίου 2000 έως σήμερα, καθόρισε τη στρατηγική της ανάπτυξής του, προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θέτουν τις βάσεις ενός σύγχρονου οργανισμού, ικανού να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διεξάγει συστηματικές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων και ελέγχει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων (σύστημα HACCP).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments