Ελλάδα

Νέα μέτρα: Στο κόκκινο και επίσημα η Θεσσαλονίκη

Νέα μέτρα: Στο κόκκινο και επίσημα η Θεσσαλονίκη
Νέα μέτρα: Μετά από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η Θεσσαλονίκη μπαίνει και επίσημα στο κόκκινο επίπεδο, όπως επίσης η Χαλκιδική, η Λάρισα και το Κιλκίς.

Κατόπιν της εισήγησης των λοιμωξιολόγων, η Θεσσαλονίκη εντάσσεται και επίσημα στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη. Από την άλλη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα συνολικά  2.187 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 579  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 325. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, και έγινε ήδη αποδεκτό, μερικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να περάσουν στο κόκκινο επίπεδο. Αναλυτικά, πέρα από το «κοκκίνισμα» της Θεσσαλονίκης στον επιδημιολογικό χάρτη, το ίδιο ισχύει και για Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική. Έτσι ο κίνδυνος μέτρων είναι ορατός, με τις αποφάσεις να αναμένονται από αύριο στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Τα μέτρα

Μετά το πέρασμα στο κόκκινο επίπεδο, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στη Λάρισα και στο Κιλκίς πρόκειται να επιβληθούν τα ακόλουθα μέτρα

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

Τι αλλάζει με τις επισκέψεις στις δημόσιες υπηρεσίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προκύπτει από την Ολομέλεια είναι το εξής: Οι κόκκινες περιοχές, μπαίνουν αυτόματα σε απαγορευτικό, άρα τα νέα μέτρα – σε περίπτωση που αποφασιστούν – θα ανακοινωθούν πιθανότατα από την Πολιτική Προστασία αφού αυτή είναι υπεύθυνη. Δεν υπάρχει περίπτωση κόκκινη περιοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να μην μπει σε lockdown. Αυτό που αποφασίστηκε σήμερα, είναι ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις: ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης ή rapid test. 

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Να σημειώσουμε ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, ημέρα που θα έχουμε και την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ήδη την Τρίτη, σε σύσκεψη των επιδημιολόγων όπου εξετάστηκαν οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες, αποφασίστηκε η Θεσσαλονίκη, όπου χθες καταγράφηκαν 435 κρούσματα, να προβιβαστεί σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Λάρισα που την Τρίτη εμφάνισε 183 κρούσματα.

Σημειώνεται εξάλλου ότι η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ το τελευταίο δεκαήμερο είναι ραγδαία. Ειδικά στις ΜΕΘ – COVID η αύξηση ανήλθε σε 24,49%, ενώ στη Μακεδονία -εκτός Θεσσαλονίκης, έφτασε στο 38,46%. Την ίδια ώρα, εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα σε Αττική κατά 58%, Αλεξανδρούπολη 198%, Ξάνθη 166% και Λάρισα 62% Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και σημειώνουν ότι πρέπει να «ανέβει» ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments